NOVA SMJENA PROČELNIKA: Nakon razgovora s gradonačelnikom, njih šest više ne obnaša svoju dužnost, među njima i poznata imena

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ana Matijević, Milana Vuković Runjić, Zlatko Makar, Stipe Tutiš, Vjekoslav Jeleč i Sanja Jerković Bandićevi su pročelnici za koje nema mjesta u Tomaševićevoj vlasti.

Kako naime doznaje 24sata, oni su ovog tjedna odstupili sa svojih pročelničkih funkcija nakon što im je na sastanku s Tomaševićem rečeno da nemaju njegovo povjerenje. Sada će pak biti degradirani za dvije razine, na mjesto pomoćnika. Shodno tome, imat će i nižu plaću, a kako sada stvari stoje, mogla bi biti i za 5000 kuna niža. Na njihovo mjesto dolaze zamjenici do raspisivanja natječaja, koji bi, kako tvrde iz grada, mogli biti objavljeni u listopadu.

Što se pak tiče samih pročelnika koji su ovaj tjedan napustili Tomaševića, svi oni navodno su korektno razgovarali s njim te su samovoljno odlučili odstupiti. Riječ je naime o, po gore navedenom redoslijedu, Pročelnici gradskog kontrolnog ureda, Pročelnici Ureda za kulturu, Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom grada, Pročelniku Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, Pročelniku zdravstva, Pročelnici Ureda za strategijsko planiranje i razvoj.

Osim njih, do sada su svoju dužnost prestali obavljati i Mirka JozićMiro Laco, Ivica Lovrić te Andrea Šulentić. Ova potonja u istražnom je zatvoru jer ju se veže u aferi Srebrnjak.

Komentari