Nova politička stranka ide na lokalne izbore! ‘Zagreb ne smije biti žrtva političkih mediokriteta i špekulantskih predatora’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Zajednica stručnjaka i znanstvenika “Obnovimo Zagreb” transformira se u političku stranku i izlazi na lokalne izbore 2021. godine.

“Zastupat ćemo obnovu koja će učiniti sigurnima ljude i imovinu. Obnovu koja će zatvoriti vrata malverzaciji i otvoriti vrata urbanom razvoju i prosperitetu Zagreba. Vjerujemo da naša prisutnost, teoretsko i praktično znanje, kao i naša visoka motiviranost mogu značajno pridonijeti kvaliteti političke scene”, istaknuli su u priopćenju.

Obnovi će, kažu, pristupiti cjelovito, sustavno i temeljeno na najboljim praksama.

Podsjetili su da su se razložnim primjedbama i konkretnim prijedlozima obraćali Vladi, nadležnim ministarstvima i gradskim institucijama koje imaju utjecaj na proces obnove i na kvalitetu života stradalih Zagrepčana te da su predlagali kvalitetne izmjene zakonskih i podzakonskih dokumenata, od kojih su neke usvojene i primijenjene, a mnoge nisu.

“Sveprisutnu lošu praksu ignoriranja struke od strane politike osjetili smo i na vlastitoj koži. I odlučili se suprotstaviti. Sazreli su uvjeti za promjenu paradigme. Zagreb, zapušten prije potresa i razoren u potresu, ne smije biti žrtva političkih mediokriteta i špekulantskih predatora”, poručili su iz Obnovimo Zagreb.


Mišljenja su da se Zagreb, osim post potresno, mora obnoviti u društvenom, ekonomskom i prostornom smislu te da Zagreb zaslužuje novi profil gradske uprave, temeljen na znanju i javnom interesu.

“Sazreli su uvjeti da se znanje i kompetencije politički uobliče i realiziraju te da s političkih govornica sve više slušamo znalce, a sve manje političke trbuhozborce”, zaključili su u priopćenju u priopćenju koje je potpisala Marina Pavković, piše Hina.

Komentari

loading...