NOVA GODINA, NOVE CIJENE? Gradska zastupnica iz Možemo otkrila očekuje li građane poskupljenje komunalnih usluga

Foto: Screenshot N1

U studiju N1 televizije gostovala je zastupnica u Gradskoj skupštini Zagreba iz Možemo Marija Brajdić Vuković te je komentirala komunalnu infrastrukturu u glavnom gradu Hrvatske. Istaknula je da je glavni problem to što je nova vlast Zagreb preuzela nakon dvadeset godina vladavine pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Brajdić Vuković kaže da je nemoguće sve riješiti preko noći, a zatekli su ih brojni problemi s infrastrukturom, preopterećenim cestama i slično.

“Mi pokušavamo napravitida Holding i njegove podružnice funkcioniraju što bolje. Nemoguće je bilo to uspostaviti to preko noći. Mi smo poduzeli sve mjere da bismo stabilizirali proračun u idućoj godini”, poručila je.

Otkrila je i da su uveli nove zelene projekte te izrazila nadu da će kroz sistem “smanjenje potrošnje i stabilizacije uspjeti sljedeće godine zaokružiti u dobru, lijepu stabilizacijsku godinu”. Posebno veliki problem je otpad i gospodarenje njime je jako važno.

“Ovdje smo krenuli s idejom da s raznoraznim odlukama dovedemo to s otpadom dovedemo u neko stanje koje bi bilo zadovoljavajuće i moguće je da će u tom dijelu poskupiti usluge, pogotovo za one koji neće odvajati otpad”, objašnjava Brajdić Vuković.

Kaže i da Holding sada radi rekonstrukciju iznutra, a tek nakon što se to bude napravilo ići će se u razmišljanje o mogućem poskupljenja ostalih usluga.

“Zasad to nemamo u planu”, zaključila je zastupnica Možemo Marija Brajdić Vuković.


Komentari