NOVA DRAMA! V.D. RAVNATELJA ‘SESTRE MILOSRDNICE’ DAO NEOPOZIVU OSTAVKU: ‘Beroš mi je iza leđa dva puta primio Dijanu Zadravec’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Drama na Srebrnjaku se nastavlja. Danas je uoči sjednice Stručnog vijeća KB Sestre Milosrdnice izašla neslužbena informacija da je v.d. ravnatelja prof. dr. Zoran Vatavuk podnio neopozivu ostavku.

Novi ravnatelj u Vinogradskoj birat će se već u ponedjeljak. Upravno vijeće KB Sestre milosrdnice sastat će se u ponedjeljak, doznajemo, kada bi trebao biti izabran novi ravnatelj.

Kako prenosi 24 sata, rekao je kako su mu povrijeđena čast i ravnateljska funkcija, i to zato što je ministar zdravstva Vili Beroš navodno njemu iza leđa dva puta primio Dijanu Zadravec nakon što je smijenjena s mjesta pročelnice te nakon što je dobila opomenu pred otkaz.

Zadravec traži podršku ministra, a na nakon saslušanja u Saboru u ponedjeljak rekla je kako se ne boji za svoju funkciju jer je predala jasnu dokumentaciju koja ukazuje na kriminal u bolnici.

Isto tako se neslužbeno doznaje da je ministar Beroš prozvao članove koji već tjednima provode inspekciju u bolnici jer dosad nisu našli ništa što bi ukazivalo na ozbiljne kriminalne radnje kakve je spomenula Zadravec.

Vatavuk je na konferenciji za medije rekao kako se nada da je ovo njegov zadnji susret s novinarima kao vd ravnatelja te zatim pročitao svoje priopćenje za javnost.

“Današnjim danom podnosim ostavku te da ću idućih nekoliko dana obavljati samo tehničke dužnosti.

Dužnost privremenog ravnatelja bolnice prihvatio sam poslije ostavke ranijeg v.d. ravnatelja u dobroj vjeri da pomognem da naša ustanova, drugi po veličini klinički bolnički centar u Hrvatskoj i najstarija zdravstvena ustanova u glavnom gradu Hrvatske, prebrodi krizu u koju je zapala. Vjerujem da se svi sjećate medijskog cunamija koji je pogodio našu bolnicu, da smo u jednom trenutku postali bolnica slučaj i da je cijela hrvatska javnost, a posebno naši pacijenti i to oni s najtežim dijagnozama, kao i svi djelatnici bili ozbiljno zabrinuti za budućnost.

U proteklih mjesec dana naši pacijenti imaju redovite usluge, za organizacijske manjkavosti pronalazimo rješenja, vraćen je mir među zaposlenike i vjera da nam svima skupa može biti bolje. Za to sam najzahvalniji svojim suradnicima i najvećem dijelu zaposlenika koji su svoje znanje, vrijeme i energiju usmjerili u rad s pacijentima, zbog čega uostalom i postojimo.

Pokazali smo da zajedno možemo biti bolji i uspješniji.

Zbog višegodišnjeg neuspješnog upravljanja Zavodom za radiologiju koje je dovelo do otvorenih sukoba, nezadovoljstva većine zaposlenika, prekomjernog broja odlazaka radiologa iz naše ustanove i na koncu izostanka normalne komunikacije predstojnice Zavoda sa suradnicima, odlučio sam smijeniti s te dužnosti dotadašnju predstojnicu prof. dr. Dijanu Zadravec. Osobno sam preuzeo vođenje i tog zavoda, organizirao sa suradnicima plan rada, osigurao da pacijenti, pogotovo onkološki, dobiju svu potrebnu i redovitu uslugu. Vraćena je opet pozitivna radna atmosfera, vratili su se neki od onih koji su zbog sukoba s ranijom pročelnicom napustili našu bolnicu. O tome vam mogu više svjedočiti liječnici i ostali zaposlenici Zavoda nego ja” rekao je Vatavuk.

Poručio je kako je od Zadravec cijelo vrijeme tražio da optužbe o mogućem kriminalu, zajedno s dokazima, preda na postupanje nadležnim tijelima te dodao kako ju je molio da se suzdrži od javnih istupa u kojima proziva neke od kolega bez dokaza i “blati cijelu bolnicu i njene zaposlenike, u kojima se prikazuje kao da je ona jedini borac za pravdu i istinu, a svi ostali u bolnici su na drugoj strani”.

“Pa nije vrag da je samo Dijani Zadravec stalo do istine”, upitao je Vatavuk.

Poručio je kako su tri inspekcije više od tri tjedana propitivale poslovanje bolnice.

“Optuživala je kolegice i kolege za dodatni rad u privatnim klinikama, ali je zaboravila da je i sama pisala tadašnjem v.d. ravnatelju molbu da joj odobri rad u privatnoj klinici. Tko god joj je proturječio u njenom istinoljubivom naletu odmah se našao na crnoj listi“, rekao je Vatavuk.


Komentari