‘Njihove ekonomske ideje ne mogu donijeti prosperitet Zagrebu’ Grmoja otkrio što očekuje od Tomaševića pa opleo po Plenkoviću

Photo: PIXSELL

“Očekujem od Tomaševića da napravi ono što je obećao. A to je obračun s klijentelističkim i koruptivnim strukturama”, poručio je u petak Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta, dodavši da imaju apsolutnu vlast i u Gradu i u Skupštini, i vlast u gotovo svim gradskim četvrtima.

“Što se tiče njihovih ekonomskih ideja, mislim da to ne može donijeti prosperitet Gradu Zagrebu, ali oni su dobili potporu i sad je na njima da to ispune. Mogu svoje politike provodi nesmetano i bit će im lakše”, smatra Grmoja.

Ne vjeruje da bi Tomašević mogao nailaziti na opstrukcije od strane suradnika.

“Ne znam tko bi ih mogao spriječti u naumima i onome što žele provesti. Tomislav Tomašević je dobio pljesak, vlast se promijenila, mijenjat će sada i dresovi”, kaže Grmoja za N1.


Na pitanje o kritici koju je premijer uputio medijima zbog “nekorektnog stava prema HDZ-ovom kandidatu”, kaže: “Ja to vidim kao licemjeran istup. Nije mu smetao povlašten pristup prema njemu dijela medija. Kada se slavio lik i djelo Andreja Plenkovića tada mu to nije smetalo. Zalažem se da mediji budu objektivni i nepristrani. Javna TV je ona koja bi trebala biti takva, a znamo da to nije slučaj. U tom smislu, ovo vdim kao licemjerno, ne znam što će mu to u konačnici donijeti. To je svojevrsna poruka vlasnicima privatnih medija i platformi Možemo. Mislim da je on želio njihov uspjeh, ali sada im želi postaviti jednu granicu. Uspjehom Možemo je slabio SDP, a Plenković sada ne želi da Možemo previše ojača i ima ovako povlašten tretman u medijima kakav je dosad imao. To je poruka i njima i medijima da paze što rade”, zaključuje Grmoja.

Komentari