NIŽU SE REAKCIJE NA ŠKORIN ODLAZAK: Neki ga uspoređuju sa Sanaderom, no Škare Ožbolt bira drugi ’front’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Da daje neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro objavio je na svom Facebook profilu, a iz stranke navode da su ostali zatečeni, ali i da mu se zahvaljuju na svemu.

Ipak, društvene mreže nisu bile tako blagonaklone pa se ostavka Škore uspoređuje s ostavkom Ive Sanadera. Štoviše, i saborski zastupnik Bojan Glavašević primjetio je isto pa istaknuo: “Ne znam za vas, ali mene ovo jako podsjeća na Sanaderovu retoriku kad je otišao s mjesta predsjednika HDZ-a”. Sanader je, podsjetimo, održao konferenciju za medije na kojoj je istaknuo kako je o odluci duboko razmišljao te da ostavku podnosi iz osobnih razloga. Isti razlog istaknuo je i Škoro. Nadalje, i za Škoru se smatra da odustaje zbog zdravstvenih razloga, što su i istaknuli i iz stranke, no on je to odbio. I Sanader se našao u istoj situaciji pa je morao objasniti da njegovo zdravlje nije razlog ostavke.

S druge strane, tijekom dana milijarder Jeff Bezos otputovao je u svemir pa je i to bila dovoljno dobra usporedba i u Škorinu slučaju. “Jeff Bezos leti u svemir, a Miroslav Škoro iz politike. Mali je to korak za čovjeka, ali veliki za čovječanstvo”, naveli su jedni.

Njegova nekadašnja protukandidatkinja za fotelju Zagreba, Vesna Škare Ožbolt bila je jasna pa ostavku usporedila s događanjima u ratnim godinama. “Miroslav Škoro odlazi. Ne, niste se zabunili, nije ’91, 2021. je godina, samo on opet odlazi”, navela je.

Komentari