Ništa od Saše Broz? Klisović se oglasio oko navodnog guranja Titove unuke na čelo gradskog ureda

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Joško Klisović, predsjednik Gradske skupštine, objasnio je na koji način će uravnoteženim prihodima i rashodima, uz pomoć ušteda napravljenih u protekla tri mjeseca rebalans proračuna učiniti realnim.

“Idemo proračun učiniti realnim, uštede su kroz ova tri mjeseca napravljene, nekih 400 milijuna kuna”, kazao je Klisović na konferenciji za medije.

Podsjetio je i da su uštede ipak poništene novim računima koji su se odjednom pojavili i koji su morali biti plaćeni. Ipak, objasnio je kako će uravnoteženjem proračuna Grada Zagreba za 2021. godinu postaviti temelj za onaj 2022. godine.

Sadašnji proračun nerealan

Ponovio je i da je sadašnji proračun bio nerealan jer je predviđao prihode koji nikada nisu bili mogući, poput prodaje gradske imovine Paromlina i Gredelja.

Skupština će glasati i o pitanju dodatnog financiranja obnove Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Potrebno više od 40 milijuna kuna

Za obnovu te ustanove, istaknuo je Klisović, već je dobiveno 57 milijuna kuna europskih sredstava, ali je trošak cjelokupnog projekta narastao zbog povećanih cijena radova i materijala.

“Kako bi on trebao biti završen i realiziran, treba nešto više od 40 milijuna dodatnih kuna. U protivnom bi ostali bez projekata i europskog novca”, rekao je.

Naveo je i da se na dnevnom redu nalaze financijska izvješća Zagrebačkog holdinga, Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) i drugih društava, kao i prijedlog zaključka o dodjeli nagrade Luka Ritz.

Pritisci na kulturni sektor?

Klisović je demantirao tvrdnje iz medija da SDP radi pritisak na odabira pročelnika gradskog ureda koji će se baviti kulturom.

“SDP ne radi pritisak za nikoga tko se javio na javni natječaj, niti nam to pada na pamet”, kazao je Klisović istaknuvši da se poštenost i otvorenost javnih natječaja dio koalicijskog dogovora s platformom Možemo!.

Podsjetimo, govorilo se o tome da SDP podržava Sašu Broz, unuku Josipa Broza Tita.

Komentari