Ništa od dogovora o smeću: Oporba srušila kvorum i prekinula sjednicu Skupštine o otpadu

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zbog nedostatka kvoruma u utorak navečer prekinuta je sjednica zagrebačke Gradske skupštine, i to na glasovanju o odluci o poskupljenju otpada, a njen nastavak najavljen je za srijedu.

Nakon gotovo trosatne rasprave gradski zastupnici su trebali glasovati o odluci kojom bi od 1. veljače poskupio odvoz smeća, ali zbog nedostatka kvoruma predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet prekinuo je sjednicu i njen nastavak zakazao za srijedu u 9 sati.

Dodao je da će se o toj točki glasovati kada se za to stvore uvjeti. Točka o poskupljenju odvoza otpada osma je na dnevnom redu od ukupno 41 točke Gradske skupštine.

Oporbeni zastupnik Tomislav Tomašević objavio je na svom Facebook profilu kako su supjeli u svom naumu.


“Uspjeli smo srušiti kvorum i prekinuti sjednicu prije samog glasanja o novoj katastrofalnoj Odluci o prikupljanju otpada kojom bi se svim građanima dvostruko povećala cijena odvoza, a i dalje neće plaćati prema količini neodvojenog otpada kako bi ih se stimuliralo na recikliranje/kompostiranje. Prije toga smo gradsku upravu tražili da povuku točku s dnevnog reda no odbili su. Sjednica Gradske skupštine je odgođena za sutra”, stoji u objavi.

Podsjetimo, zastupnici su danas, u drugom danu sjednice, donijeli proračun Grada Zagreba za 2020. od 8,547 milijardi kuna te dali “zeleno svjetlo” ZET-u za kredit od 537 milijuna kuna za sljemensku žičaru.

Komentari

loading...
-->