NIJE U SKLADU S PRAVILNIKOM Direktor Gradskih groblja mogao bi dobiti izvanredni otkaz?

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Roko Gruja, direktor Gradskih groblja u Zagrebu mogao bi ostati bez svoje funkcije.
Sporno je to što ga je na funkciju direktora stavio bivši direktor Gradskih groblja, Patrik Šegota i to mimo pravilnika o organizaciji Zagrebačkog holdinga za radno mjesto rukovoditelja službe. Državni inspektorat podignut će optužni prijedlog protiv bivšeg direktora Gradskih groblja Patrika Šegote.

Šegota je s Grujom sklopio ugovor o radu 1. srpnja 2021. godine, a da za to radno mjesto nije ispunjavao uvjet da ima tri godine radnog iskustva u struci. Gruja je, naime, 2018. stekao akademski naziv magistra ekonomije, a prvi ugovor o radu na mjesto organizatora poslova prodaje i marketinga u Gradskim grobljima sklapa 1. ožujka 2020. godine, također sa Šegotom. Dakle, ni za prvo radno mjesto nije imao tri godine iskustva u struci. Iz Zagrebačkog holdinga nisu se očitovali, na poruke i pozive nije odgovarao ni Gruja, a Šegota je rekao da mu je obavijest bila prvo saznanje da to nije bilo u skladu s pravilnikom, piše Večernji list.

“Zatražio sam suglasnost i dobio ga, i od Holdinga, Ureda za gospodarstvo, stručne službe gradonačelnika, pa i samog gradonačelnika” rekao je Šegota koji je dao iskaz u inspektoratu, a o daljnjim pravnim koracima odlučit će kad dobije rješenje. Prema zakonu, dodao je, Holding je od dana dobivanja obavijesti dužan u roku 15 dana donijeti odluku o izvanrednom otkazu.