‘NIJE SPOSOBAN UPRAVLJATI’! Bernardić oštro o Viću, smatra da ga Tomašević mora smijeniti: ‘Vrati povjerenje radnika Čistoće’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Nakon višednevnih prosvjeda radnika Čistoće i obustave odvoza smeća u Zagrebu,  saborski zastupnik Socijaldemokrata Davor Bernardić, u četvrtak je poručio zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševića da smijeni Davora Vića, direktora dotične komunalne tvrtke, odnosno podružnice u zagrebačkom Holdingu.

Bernardić je uvjeren kako su Vićevi potezi doveli do štrajka (koji su radnici nazivali privremenom obustavom rada) te smatra da bi tim potezom Tomašević vratio povjerenje radnika Čistoće.

“Oni (radnici) su postavili određene zahtjeve prema Upravi Zagrebačkog holdinga koji nisu nerazumni, vjerujem da se može udovoljiti zahtjevu za povećanjem koeficijenata, kako bi im se malo podigle plaće”, rekao je Bernardić tijekom konferencije za novinare u Saboru.

Dodao je kako radnici Čistoće imaju otprilike 700 eura plaće, čime jedva prehranjuju obitelj, a k tome ih slabo i viđaju zbog rasporeda posla.

 Bernardić je naveo kako je aktualna vlast imala godinu i pol dana za rješenje pitanja kolektivnog ugovora, a saborski zastupnik je napomenuo i kako nije tajna da je pokojni gradonačelnik Milan Bandić kršio kolektivni ugovor.

Međutim, inzistira kako se Tomašević i njegovi suradnici nisu ni potrudili.

“Najgore je da su ostali bez povjerenja radnika jer su prebacujući odgovornost sa sebe, pogotovo direktor Čistoće, na trojicu radnika, uručili im otkaz, što je dovelo do eskalacije”, komentirao je Bernardić.

Nedorasli upravljati gradom

Bernardić tvrdi i da se Tomašević “potpuno pogubio u upravljanju gradom.”

 “Sada se vidi da Možemo i SDP, barem ono što je od njega ostalo u Zagrebu, jednostavno nisu dorasli upravljati gradom i ne snalaze se dobro u ovoj situaciji. Vić nije bio sposoban implementirati novu odluku o prikupljanju komunalnog otpada jer je nedavno stigao odgovor Vlade da postavljanje boksova za otpad nema uporišta u zakonu”, rekao je Bernardić.

Time je dodao i kako Vić nije sposoban upravljati Čistoćom, a dobacio je i da se njegov stan za boravak u Zagrebu financira od strane građana.

“Pozivam gradonačelnika da riješi taj problem i vrati povjerenje radnika Čistoće tako da smijeni Vića i člana Uprave Holdinga zaduženog za čistoću Borisa Sesara, zaključio je Bernardić.

Kako je Zagreb.info ranije pisao, u četvrtak je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sklopio dogovor s radnicima Čistoće u sklopu kojega je, obukavši njihovu opremu također otišao i raditi s njima u Dubravu pri odvozu otpada.

TOMAŠEVIĆ U UNIFORMI ČISTOĆE! Krenuo je s radnicima skupljati smeće: Ja nisam Milan Bandić…

”Potpisao sam da neće biti sankcija. Radnici su me zvali da dođem i ja sam danas ujutro odmah došao. Imali smo jedan dug i otvoren razgovor. Ja nisam Milan Bandić koji bi obukao to odijelo da nauči radnike kako se radi, nego sam ga obukao kako bih ja naučio kako se radi”, rekao je prije odlaska na teren.

U skladu s time je u četvrtak bio na edukaciji kao pomoćni radnik, te se zahvalio radnicima na konstruktivnom razgovoru.

(FOTO) ZASUKAO RUKAVE! Pogledajte kako Tomašević čisti smeće s radnicima Čistoće

 


Komentari