NIJE IH MOGAO ZAOBIĆI! Filipović najavio obnovu škola pa oštro opleo po Klisoviću i Tomaševiću: ‘Zagrebu treba znanje, a ne…’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Primjer ove osnovne škole je primjer sinergijskog djelovanja Vlade RH i zagrebačkog HDZ-a. Na takav način ćemo graditi nove škole u Zagrebu i obnavljati sve odgojno-obrazovne institucije koja su doživjela oštećenja u potresu”, izjavio je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović na konferenciji za medije. Obišao je Osnovnu školu Bukovac.

Ta je škola u potresu pretrpjela znatna oštećenja, zbog čega učenici nastavu pohađaju na četiri druge lokacije. Filipović je istaknuo kako su učenici i prije potresa imali loše uvjete.

Rekao je kako će se proces rušenja i izgradnje nove škole na Bukovcu financirati iz  683,7 milijuna eura koji su došli iz Fonda solidarnosti EU.

“I prije potresa vijeće te gradske četvrti na čelu s HDZ-om izdvojilo je milijun kuna za izgradnju projektno-tehničke dokumentacije kako bi se izgradila nova škola”, rekao je Filipović.

Izjavio je kako je Osnovna škola Bukovac izvrstan primjer političkog licemjera i dodao kako je tu dolazio kum predsjednika Zorana Milanovića i kandidat SDP-a Joško Klisović te  Tomislav Tomašević, koji je prosvjedovao protiv obnove Zagreba i strašio ljude da se neće povući novci iz Fonda solidarnosti EU.

“Oni su dolazili na ovo mjesto i govorili da će se izgraditi nova škola, a njihovi su vijećnici u Vijeću gradske četvrti glasovali protiv izgradnje nove škole”, rekao je dodajući kako Milanovićevog kuma može razumjeti, jer je potpuno nekompetentan za gradske teme, no ne može razumjeti profesionalnog prosvjednika Tomislava Tomaševića, jer on kao nekada Ivan Vilibor Sinčić, tvrdi Filipović, koristi populističko-demagoške priče i obećava gradnju škole iako je prosvjedovao protiv svake gradnje u Zagrebu i obnove grada.

“Gradu Zagrebu treba znanje, trebaju kompetencije da bi bio bolji, a ne demagogije i populističke priče”, zaključio je Filipović.

Komentari