‘NEŠTO NE ŠTIMA’ Bernardić tvrdi da se uskoro poništava natječaj za nabavu boksova: ‘Već sam upozoravao…’

Davor Bernardić (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Davor Bernardić održao je u ponedjeljak konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, govorio o aktualnim gradskim pitanjima, a otkrio je i informaciju za koju tvrdi da potječe iz zagrebačke Čistoće. Naime, Bernardić tvrdi da će se poništiti natječaj za nabavu boksova.

“Pojavila se informacija iz zagrebačke Čistoće da će se narednih dana poništiti natječaj za nabavu boksova. Ističem kako sam već upozoravao sam da se natječaj namješta za samo jednu tvrtku, samo jedan tip spremnika i samo jednog proizvođača. Što je pravi razlog poništavanja tog natječaja tek ćemo saznati, ali činjenica jest da nešto tu ne štima. Pozivam sve predstavnike medija da pomno poprate što se događa s tim natječajem, kao i hoće li se i u sljedećem natječaju ponovno pogodovati toj istoj tvrtki”, rekao je Bernardić.

Govorio i o mirisima s Jakuševca

Osim o boksovima, Bernardić se osvrnuo i na problem stanovnika u blizini Jakuševca koji se već neko vrijeme žale na nesnosan smrad koji dolazi s odlagališta otpada. Otkrio je i koje rješenje SDP  predlaže za problem neugodnog mirisa.

“Kada je u pitanju nesnosni miris, odnosno smrad na koji se građani žale, gradonačelnik Tomašević je za taj smrad prvo okrivio svinje, premda je istovremeno rekao i kako se njihov broj smanjio. Već dva dana kasnije, gradonačelnik je praktički priznao da se smrad širi s kompostane objavivši da će se biootpad miješati s drvnom masom i prekrivati folijom. Prijedlog Socijaldemokrata jest da se biootpad adekvatno sanira. Bez saniranja biootpada, smrad će se i dalje širiti. Pozvao bih gradonačelnika Zagreba da odgovori na pitanje kada će ispuniti predizborno obećanje i zatvoriti Jakuševac. Pravedno je da najavi datum zatvaranja, a ukoliko ga ne planira zatvoriti, to isto tako treba reći. Građani Zagreba to zaslužuju znati”, rekao je Bernardić.

Tomašević o Bernardićevoj izjavi: Ne znam o čemu govori

Na konferenciji za medije održanoj u utroak gradonačelnik Tomašević je odgovorio na navode Davora Bernardića o boksovima.

”Već sam rekao da ne mislim komentirati njegove izjave, posebno uz njegovu naknadnu pamet jer je bio suradnik bivšeg gradonačelnika dugi niz godina. U tom smislu treba gledati njegove izjave. Govori o nekakvom natječaju za boksove jer kao što znate javne nabave nema jer boksove nabavljaju građani sami. Ne znam o čemu govori niti koliko poznaje gradske teme”, poručio je oštro Tomašević.


Komentari