‘NEMAM, HALO’ Branimir Bunjac dužan k’o Grčka, a tvrdi da u Irskoj posla ima na svakom ćošku

Photo: Patrik Macek/PIXSELL, Screenshot

„Ovdje ima posla koliko god hoćete, možete doslovno birati što želite raditi. Ja sam u jednom trenutku na stolu imao sedam ponuda za posao i samo se moram odlučiti. I dan danas svaki tjedan dobivam dvije, tri ponude“, rekao je prije samo tri mjeseca bivši saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac. Nakon suspenzije iz stranke i naglog kraha političke karijere, nesuđeni je europarlamentarac duševni mir i sreću odlučio potražiti u Irskoj i iza sebe ostaviti dva ozbiljna ekscesa koji su procurili u javnost.

„Slučajno“ je prvo isplivala snimka žešćeg verbalnog okršaja Bunjca i tajnika stranke Tihomira Lukanića radi „seobe“ u luksuznu briselsku fotelju, a potom se ovog povjesničara i dragovoljca Domovinskog rata optužilo za obiteljsko nasilje te napad kišobranom na novog partnera bivše mu žene. No, nevolje za Bunjca nisu završile ni u bijelom svijetu.

Bivša članica Živog zida koja već godinama živi u inozemstvu gdje i mukotrpno radi dane i noći otkriva nam da joj novopečeni gastarbajter Bunjac duguje 1500 eura. I to od ožujka lanjske godine kada ih je posudio radi nevolja koje su ga zadesile u tuđini.

„Ane i ja smo u Irskoj, radimo, uskoro će i prva plaća. Imamo malo tehničkih poteškoća jer moramo srediti dokumentaciju, a sad sve sporo ide radi ove korone. Htjeli bi vas zamoliti za pomoć, ako nam možete posuditi 1500 eura najduže do 15.5.“, zamolio je tada Bunjac. Stranačka kolegica koja ga je svojevremeno iznimno cijenila kao političara, ali i čovjeka, uskočila je u pomoć pa mu je iste večeri uplatila novac. No posuđene eure do dana današnjeg nije ugledala.


Photo: Zagreb.info

„Nikada ne ulazim u privatne probleme drugih ljudi te nikada o njima ne bih javno govorila da se Branimir ponio i najmanje korektno“, objašnjava nam sugovornica koja želi ostati anonimna. Bunjca je od rujna, kada ga je prvi put zamolila da vrati novac, kontaktirala desetak puta, no odgovori bivšeg živozidaša uvijek bi se pretvorili u jeftine izgovore. Iako je u kolovozu entuzijastično tvrdio da posla „ima na svakom ćošku“ te da „radi i dodatna dva kako bi učio jezik“, Bunjac joj je u privatnim porukama na Facebooku pisao da grca u problemima.

„Vratit ću novac u siječnju čim dobijem povrat poreza, tu to ide brzo. Imam troškove suda, katastrofa, odvjetnik i naknade. Baš patim“, potužio se u studenom. No krajem prvog mjeseca napaćeni je Bunjac baš u maniri pravog političara promijenio retoriku pa se više nije ni trudio biti pristojan prema ženi koja za kruh zarađuje iscrpljujućim psiho-fizičkim radom.

Photo: Zagreb.info

„Ostavite me na miru, molim Vas. Imam briga preko glave, ne treba mi još više stresa“, veli, iako mu naša sugovornica objašnjava da je doista krajnje vrijeme da joj vrati novac. Agonija ljute i prije svega razočarane žene trajala je mjesecima dok Bunjac nije odlučio efikasno stati na kraj „natezanju“ jednostavnim blokiranjem njezina profila na Facebooku. No, govori nam, boji se da nije jedina koja je povjerovala nevoljama ovog, donedavno unutar Živog zida poprilično cijenjena političara koji je u prošlosti novac zarađivao vođenjem tvrtke za astrološko savjetovanje.

Sam Bunjac nije bio raspoložen za razgovor s nama i rekao nam je da se “ne misli spuštati na tu razinu”,

“Javite se kad budete imali neku ozbiljnu temu”, kratko je poručio.

Našu sugovornicu to nije iznenadilo. Nakon svega što se dogodilo, drugo nije ni očekivala.

Komentari