NEMA VIŠE LUKSUZA! Zastupnici u Skupštini dobivat će svega 1330 kuna, Kekin: ‘Ako je to način na koji ćemo eliminirati ljude…’

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Novi predsjednik zagrebačke Skupštine Joško Klisović, zatražio je da mu se smanji plaća jer smatra da ona ne može biti veća od gradonačelnikove. Podsjetimo, u subotu je objavljeno da bi Klisović na spomenutoj funkciji po zakonu trebao zarađivati čak 21 tisuću kunu, što je samo tisuću kuna manje od prihoda hrvatskog premijera.

Klisović tvrdi da je zahtjev za korekcijom plaće podnio odmah kada je vidio o kakvoj je cifri riječ.

“Mislim da je ovo mjera koja je potrebna u ovom trenutku i zbog, iako to nije velika ušteda da se razumijemo, i zbog slanja poruke da je stanje proračuna stvarno vrlo teško i da svatko sa svoje razine mora učiniti što može da ga dovedemo u red”, kazao je Klisović za RTL.

Ne želi koristiti ni službeni automobil marke Passat jer smatra da “automobil koji koristi predsjednik skupštine ne može biti luksuzniji od onog koji koristi gradonačelnik”.

Dio zastupnika u skupštini radit će volonterski, a što je učinio i sadašnji potpredsjednik iz redova HDZ-a Mislav Herman koji podupire politiku štednje. U prošlom sazivu, naknada se dobivala za svaku sjednicu, no zbog promjene zakona zastupnici sada mogu dobiti najviše 1330 kuna na mjesec, a platforma Možemo! smatra da do neće narušiti efikasnost rada zastupnika.

“Ako je to način na koji ćemo eliminirati ljude kojima je to osnovna motivacija to nije loše”, izjavila je Ivana Kekin. 


Komentari