‘NEĆE ME UŠUTKATI’ Ivica Lovrić optužio Tomaševićeve zamjenike: U više navrata su mi prijetili

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Povodom obustave primjene izmijenjene Odluke o novčanoj naknadi za roditelje odgojitelje, bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, dao je izjavu za medije. Odlukom suda je zadovoljan, no upozorava da je zbog te mjere dobivao i prijetnje.

Podsjetimo, korisnici mjere RO od 1. svibnja će i dalje primati dosadašnji iznos naknade od 65 posto iznosa bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba, a ne tisuću kuna kao što je bilo predviđeno izmjenom odluke. Odvjetnicu za korisnike mjere angažirao je upravo Lovrić te je objasnio i zašto:

“Prvenstveno zato što 30 tisuća naših sugrađana od danas više ne mora biti zabrinuto za svoju budućnost, pogotovo blisku koja bi nastupila 1. svibnja. Znači, oko 30 tisuća najugroženijih Zagrepčana, koji dolaze iz najranjivije skupine, dakle obitelji s troje i više djece, od kojih su mnogi u nezavidnoj socijalnoj situaciji, evo, nakon 1. svibnja imat će redovita primanja i neće biti ugrožena njihova”.

Lovrić kaže i da je gradonačelnik Tomislav Tomašević prekršio predizborno obećanje jer je najavljivao da mjeru RO neće ukidati za postojeće korisnike.

“Ja sam ga upozoravao, ali on to nije uvažio, a kako nije uvažio, ja sam ga javno, preko medija, upozorio da je to protuzakonito i štetno, međutim gradonačelnik je ustrajao. I sad mu je prilika da na Skupštini, koja je za tri dana, predloži poništenje te svoje odluke i da se ispriča Zagrepčanima”, izjavio je Lovrić, prenosi Index.

Osvrnuo se i na najavu otkaza od strane zamjenice gradonačelnika Danijele Dolenec. Podsjetimo, dogradonačelnica je u jednom intervjuu otkrila da je i Lovrić među ljudima koji su višak, a on trenutno radi kao savjetnik gradonačelnika. Na današnjoj presici, otkrio je da je to samo jedna od niza prijetnji.

“Ja ću iskreno reći, to je jedna u nizu prijetnji, ja sam od Korlaeta u više navrata preko medija primio te prijetnje da mi je bolje da šutim i da začepim usta. I danas od gospođe Dolenec po drugi put. Gospođa Dolenec u tjedan dana dva puta najavljuje moj otkaz. Zamislite zamjenicu koja kaže da mijenjaju sistematizaciju da bi mogli dati zakoniti otkaz, pa ona je već danas prekršila zakon tom najavom! Ne bih puno o tome, nije ugodno”, poručio je Lovrić te se vratio na glavnu temu, a to je mjera roditelj odgojitelj.

Navedena je mjera donesena za vrijeme kada je on bio pročelnik, a s tog je mjesta otišao jer je, kako kaže, htio biti korektan. Na samom kraju, Lovrić je poručio da ga prijetnje otkazima neće ušutkati i da će nastaviti upozoravati na nepravilnosti kod aktualne vlasti.

“Ako zbog toga dobijem otkaz, neka, ali sigurno me neće ušutkati”, zaključio je Ivica Lovrić.

Komentari