Ne, nije šala. Bandić će za deset božićnih drvaca iskeširati gotovo pola milijuna kuna

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik ne štedi kada se radi o njegovom gradu, pogotovo ne u vrijeme Božića koje nam se opako približava. U prilog tome ide i nedavna njegova odluka o nabavci božićnih drvca za deset gradskih četvrti, za koje će grad iskeširati poprilično veliku svotu novaca.

Naime, Bandić je nedavno donio odluku o sklapanju Ugovora o nabavi drvca za božićno i novogodišnje uređenje gradskih četvrti  Donji grad, Maksimir, Novi Zagreb- zapad, Trešnjevka- jug, Gornja Dubrava, Stenjevec, Podsused- Vrapče, Podsljeme, Sesvete i Brezovica.

Ugovor je sklopljen sa Zagrebačkim holdingom d.o.o., a za uređenje gradskih četvrti u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana (od studenoga 2019. do veljače 2020. godine) bit će zadužena Podružnica Zrinjevac. Ugovorena cijena je čista sitnica – 448.800,00 kn (bez PDV-a). Za provedbu ovoga zaključka zadužen je Gradski ured za mjesnu samoupravu.

Zagrebački Advent proglašen trećim najboljim božićnim sajmom na svijetu


Svota koja će se potrošiti za nabavku drvca zaista je sumanuta, a u pitanju je samo deset gradskih četvrti. Strah nas je, na kraju, uopće pomisliti, koliko će nas onda koštati uređenje užeg centra grada, koje u blagdanskim danima sjaji punim sjajem. U konačnici, koliko god da koštala…platit će – građani.

Komentari