‘Ne mogu obećati da neće’ Tomašević odgovorio hoće li biti poskupljenja

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

U nedjelju, 4. lipnja 2023. godine prošlo je točno dvije godine kako je Tomašević preuzeo gradonačelničku dužnost pa posljednjih dana daje intervjue tim povodom. Večeras je gostovao u Dnevniku NoveTV te odgovorio i na pitanje o njegovim saznanjima o ubojstvu u Paromlinskoj.

Rekao je da je razgovarao s načelnikom PU zagrebačke te da je istraga u tijeku.

Iz Možemo objavili: Tomaševića nakon dvije godine podržava više od pola Zagrepčana

“Ove godine u Zagrebu su bila tri ubojstva i sva su riješena. Lani ih je bilo pet, što je za dva manje u odnosu na godinu dana prije, i prošla je godina po izvješću policije bila najbolja po svim pokazateljima u zadnjih 20 godina. Znači, grad je prošle godine bio najsigurniji u zadnjih 20 godina”, istaknuo je.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

‘Što je sljedeće – Tomašević u lovu na veprove’ HDZ oštro po gradonačelniku povodom dvije godine vlasti

Na pitanje reporterke bi li on noću prošetao područjem starog paromlina, kazao je:

“Pa bih, s obzirom da sam pored i radim do kasno navečer. To su ruševine koje su pred nosom bivšeg gradonačelnika bile dva desetljeća. Kao što znate, ili će se stara zgrada Zagrebačke banke u Paromlinskoj srušiti od strane privatnog vlasnika, ili će ju Grad srušiti pa mu isporučiti račun. Izgleda da je ipak započelo rušenje u njegovoj režiji, ali mi smo rekli čim smo došli na vlast da to nećemo tolerirati.”

TOMAŠEVIĆ NAGLASIO POVIJESNI TRENUTAK: ‘O izgradnji ove škole priča se već 30 godina’

Ogovorio je i na pitanja povećanja cijena u Zagrebu prvenstveno komunalija.

“Nismo još vidjeli prijedloge izmjena zakona, ali vidjeli smo Vladin prijedlog tzv. porezne reforme. Grad Zagreb ima najveći prirez u Hrvatskoj, po zakonu jedini i smije imati 18 posto, jer ima čak 340 ustanova. Rekao sam već kako smatram da je socijalno pravednije vratiti tu stopu poreza na dohodak nego podići cijenu komunalija, za tih milijardu kuna koliko ćemo manje imati.”

Foto: Grad Zagreb

‘POSKUPILI SU SVE KOMUNALNE USLUGE’ U Saboru opleli po Tomaševiću: ‘Realnost je surova. Cijela država mora udržavati glavni grad’

A zatim i vrtića i javnog prijevoza.

“Zasad ne. To znači da ne mogu obećati da neće rasti za sljedećih godinu dana s obzirom da sve raste. Raste trošak rada, moramo povećavati plaće, raste trošak materijala, raste trošak svega, hrane u dječjim vrtićima, ako već hoćete. Međutim, unatoč tome uspjeli smo da gradski vrtići budu najjeftiniji od svih velikih gradova u Hrvatskoj. Napravit ćemo sve što možemo da tako ostane.”


Komentari