‘NE LIKUJEM ZBOG NJEGOVA ODLASKA’ Vesna Škare Ožbolt komentirala Bandićevu ostavštinu

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Mnogi kandidati za novog šefa metropole oprostili su se danas od preminulog gradonačelnika Milana Bandića. Jedna od njih je i nezavisna Vesna Škare Ožbolt koja je poručila da, iako je bila kritičar njegovih poteza, ni najmanje ne likuje zbog njegova odlaska.

“Bio je gradonačelnik koji je u svom dvadeset jednogodišnjem mandatu napravio puno toga, dobrih i loših stvari. Imao je ogromnu radnu energiju, gotovo da je sve te godine proveo na ulicama Zagreba.

Iako sam bila veliki kritičar njegovih poteza u ovom njegovom posljednjem mandatu, u meni nema ni najmanje likovanja zbog toga što je otišao. Kako god bilo, Milan Bandić je na svoj način obilježio Zagreb, ali i hrvatsku politiku“, izjavila je Škare Ožbolt za Otvoreno.

Najavila je da će otići će u Poglavarstvo Grada Zagreba i potpisati se u knjigu žalosti.

I do noćas najveći rival Bandiću, Tomislav Tomašević nije htio izvlačiti “prljavo rublje”.

“Šokirala me vijest, zadnjih put vidio sam ga u ponedjeljak na sjednici predsjedništva gradske skupštine na kojoj smo razgovarali kako pomoći građanima kojima su kuće stradale u potresu određene za rušenje“, rekao je Tomašević pa dodao:

“Ovim putem izražavam sućut. Dugogodišnji sam politički protivnik gospodina Bandića i žao mi je što se nećemo sučeliti na skorim lokalnim izborima.

Danas bih izbjegao pričati o liku i djelu Milana Bandića jer nije primjereno govoriti. Političko naslijeđe je teško, problemi su veliki, ali o tome na koji ćemo način riješiti probleme kako bi život građana bio što bolji govorit ćemo u kampanji a ne danas”, zaključio je.

 

 

Komentari