‘NE IDETE U BITKE AKO NISTE SPREMNI ZA TO’ Petek o reakciji državne komisije na poništavanje Bandićevog natječaja

Foto: Pixsell

Novi problemi za gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića. Oporba ga ne štedi, a iz državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave poručuju da se natječaj ne može samo tako poništavati te da moraju odabrati najbolju ponudu, od dvije pristigle za zbrinjavanje glomaznog otpada. No tu, brigama za novu vlast nije kraj. Naime, moraju platiti i 20 tisuća kuna sudskih troškova.

“Odluku je donijelo pravosudno tijelo i ono tu odluku sigurno na svoj pravni način je donijelo. Ta odluka je korektna. Ona sigurno je u skladu sa zakonom, ali, kažem, tu su još neki momenti koji tek trebaju biti uzeti u obzir”, poručuje zamjenik gradonačelnika Luka Kolaret.

Gradski zastupnik Renato Petek, za RTL je dao svoj komentar na cijelu situaciju. On smatra da je Tomašević bio brzoplet.

“Ne idete u rat, ne idete u bitke ako niste spremni za to. Brzopletost sigurno neće pomoći. Zahtijevat će puno mudrosti, puno novca, također, i puno raznih poteza koji trebaju rezultirati da kroz neko vrijeme da grad može razdvojiti neki otpad, imati sortirnicu”, izjavio je Petek.

Inače, Grad može prihvatiti odluku ili se žaliti Visokom Upravnom sudom. Iz REOMA Grupe, tvrtke koja je na natječaju za zbrinjavanje otpada dala financijski bolju ponudu, kažu da su očekivali ovakav ishod.

“Ističemo da smo očekivali Rješenje Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave kojim se usvaja žalba društva REOMA GRUPA d.o.o., budući da je sporna Odluka o poništenju postupka javne nabave, nesporno, donesena protivno odredbama Zakona o javnoj nabavi“, priopćili su.

Podsjetimo, Tomašević je u kolovozu poništio spomenuti natječaj i izjavio da će Grad samostalno zbrinjavati glomazni otpad, bez suradnje s poduzetnikom Petrom Pripuzom, kako je to bilo za vrijeme Bandićeve vladavine.

Iz Mosta, kažu da je vlas očito bila nepripremljena i da su trebali uvidjeti posljedice. Tomaševića ne štedi ni HDZ, a njihovi članovi tvrde da je nova Uprava Holdinga u lošim odnosima s gradskim vodstvom i da se spominju i ostavke, što iz Grada demantiraju.

Komentari