‘NE BIH RADILA DRAMU’ Bandićeva pročelnica uzvraća Tomaševiću: ‘Riješila bih to za sedam dana’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

“Ja se s tim, naravno, apsolutno ne slažem”, odgovorila je Mirka Jozić, pročelnica za gospodarstvo, upitana slaže li se s tvrdnjom novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je financijska situacija u Zagrebu loša. Bandićeva pročelnica koja je u ponedjeljak najavila da će dati ostavku i “otići čista obraza” uvjerena je kako se situacija može riještiti u par mjeseci.

“Financijska situacija u jednom gradu vam ovisi o kvaliteti usluge koju želite pružiti, o visini cijene tih usluga i o visini prihoda. On može tu situaciju popraviti za nekoliko mjeseci, ako podigne cijene ili pruži nižu kvalitetu usluge nego što smo mi dosad radili, onda može vrlo brzo na računu imati sto milijuna kuna rezerve, ako je to to što se želi postići”, objašnjava Jozić koja još uvijek nije dobila poziv za sastanak s Tomaševićem.

A i kada se sastanu, tvrdi, neće mu dijeliti savjete o upravljanju financijama.

“Ovo što su se skupili neki dugovi u gradskom proračunu prema dobavljačima, te obveze se zaista jako lako riješe, ja od toga ne bih radila dramu, nego bih sjela i riješila to za sedam dana”, rekla je.

Na pitanje ima li onda potrebe da, recimo, ZET-ova polusatna karta od četiri kune poskupi smatra da odgovara da sve ovisi o politici prema javnom prijevozu.

“Ako netko želi imati raspoloživ i dostupan javni prijevoz, onda mora imati i nisku cijenu. Mi svakako želimo da se svakom više isplati ići autobusom ili tramvajem i mislimo da bi na tome trebala ustrajati i buduća gradska uprava”, tvrdi Jozić, prenosi RTL.

Ostalim pročelnicima nema namjeru sugerirati što da učine sa svojim mandatom.

“Svi mi imamo svoje živote i poglede na stvari. Imam puno radnog iskustva, osjećam se jako spremnom za raditi bilo koji posao. Hoću li raditi nešto samostalno ili se zaposliti u nekoj firmi, tako je nebitno”, zaključuje Jozić i priznaje da će karijeru nastaviti u privatnom sektoru.

 


Komentari