‘NATALIJA PRICA DOBIVA UTJEŠNU NAGRADU’ Evo što su sada smislili zastupnici Bandićeve stranke

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Gradski zastupnici stranke “Milan Bandić – 365” odlučili su se angažirati oko načina na koji Grad Zagreb dodjeljuje nagrade. Skupštini su podnijeli prijedlog dopune odluke o postupku kandidiranja za nagrade Grada. Prema njihovom prijedlogu, kandidati bi trebali pismenim putem prihvatiti kandidaturu.

O svemu je javnost obavijestio zastupnik Renato Petek, koji je istaknuo da se prijedlog odnosi i na kandidaturu za Zagrepčanku godine. Ona je ove godine izmaknula Nataliji Prici, koja je zajedno s Gzimom Redžepijem potpisala dokument, zalažući se za dodatni korak u kandidaturi.

Natalija Prica dobija svoj “lex specialis”!

Budući da su se stranke HDZ te BM365 RIS dogovorile da Zagrepčanka godine,…

Objavljuje Renato PetekČetvrtak, 11. ožujka 2021.

“Budući da su se stranke HDZ te BM365 RIS dogovorile da Zagrepčanka godine, odlukom Gradske skupštine, postane Alemka Markotić, druga kandidatkinja, Natalija Prica, dobiva utješnu nagradu, svoj “lex specialis”.

U Gradskoj skupštini konačno se aktivirao i Klub zastupnika BM365 RIS kako bi spriječili, prema njihovom mišljenju, buduća sramoćenja koje je u javnosti pretrpjela Natalija Prica nakon što je postala kandidatkinjom za Zagrepčanku godine. Klub je Gradskoj skupštini predlaže dopunu odluke kojom se “uređuje” postupak kandidiranja za nagrade Grada Zagreba tako da se od sljedeće godine svaki kandidat mora pisano očitovati o prijedlogu, odnosno prihvatiti kandidaturu za nagradu. Jedno od pitanja koje ovakav prijedlog otvara je: kako nekoga posthumno nagraditi?”, napisao je Petek.

“Odlukom o javnim priznanjima uređeni su uvjeti, postupak i način dodjeljivanja javnih priznanja Grada Zagreba tj. za dodjelu Nagrade Grada Zagreba, predlaganje, odnosno kandidatura za dodjelu nagrade Zagrepčanka godine te predlaganje, odnosno kandidatura za dodjelu Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost.

Predlaganjem “lex Prica” stranka BM365 Rada i solidarnost nastavlja svoj snažan angažiram u korist svih građana, rješenjima koja će podići kvalitetu života svima, a ne samo njima”, zaključio je Petek.


Komentari