NASTAVAK SKANDALA S BANDIĆEVIM GROBOM Zastupnik skupštinske većine šokiran ponašanjem Tomaševićeve vlasti!

Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Uz svaki mandat pokojnog dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića vezao se skandal, a ni u smrti istih ne nedostaje. Naime, njegovo grobno mjesto, otkriva Telegram, nalazi se van grobnih polja na zelenoj površini na Mirogoju.

Riječima stručnjaka, kao što smo pisali, postavljanjem groba na tom mjestu počinjena je šteta zaštićenom kulturnom dobru.

Mirogoj je devastiran?

“Mirogoj je devastiran, a pokojniku nije iskazano poštovanje”, ustvrdila je Zrinka Paladino, arhitektica i bivša zamjenica pročelnika zagrebačkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

I iako su iz Gradskih groblja tvrdili drugačije dokumenti su potvrdili da procedura nije poštivana.

O svemu se oglasio i Renato Petek, nezavisni u Klubu zastupnika SDP-a i kao takav dio je skupštinske većine, ali ipak veoma kritičan prema novoj vlasti, i to na Facebooku.

Prozvao novu vlast

“Hoće li nova vlast u Gradu nastaviti započetu proceduru i podići nadgrobni spomenik Bandiću?

Pitanje se nameće jer nova gradska vlast i uprava Holdinga štiti dosadašnje postupke Groblja i Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Šokiran sam da skoro i nema razlike u odgovorima koje je potpisivala Jelena Pavičić Vukičević i onih koje dobivam od nove uprave Holdinga i novog gradonačelnika (Tomislav Tomašević) o ovom predmetu”.


Komentari