Nastavak sjednice Gradske skupštine kasnio: Nije bilo kvoruma, zastupnici oporbe odbijali prijaviti nazočnost

FOTO: Ivan Klindić

Nastavak 11. sjednice zagrebačke Gradske skupštine započeo je u srijedu stankama zbog utvrđivanja kvoruma i zahtjeva Kluba zastupnika HDZ-a za stankom.

U nastavku sjednice, koja je počela još 26. travnja, nastao je problem s kvorumom jer nije bio prijavljen dovoljan broj gradskih zastupnika, nakon čega je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić (HDZ) odredio stanku od 15 minuta.

Koalicija u Skupštini ponovno dogovorena? Čeka li se bijeli dim iz Ilice 25 vezano uz mjesto pročelnice Ureda za…

Gepostet von Renato Petek am Mittwoch, 2. Mai 2018

Nakon stanke i registracije zastupnika utvrđen je kvorum, no potom je HDZ-ov zastupnik Drago Prgomet zatražio stanku nazvavši ponašanje dijela zastupnika neozbiljnim i infantilnim jer su nazočni na sjednici ali se nisu prijavili. Nazvao je to nevjerojatnim i zamolio za minimum odgovornosti prema Skupštini i građanima.

U nastavku 11. sjednice Gradske skupštine trebalo bi se raspraviti 40-tak točaka dnevnog reda, među kojima i prijedlog modela strateškog partnerstva za pokretanje proizvodnje u Imunuloškom zavodu između Grada Zagreba i Vlade, što je prijedlog gradonačelnika Milana Bandića.

Također će se raspraviti ponovni Bandićev prijedlog smanjenja plaće pročelnika, posebnih viših savjetnika gradonačelnika i viših savjetnika predsjednika Gradske skupštine za šest posto, kao i prijedlog imenovanja ravnatelja Zagrebačke filharmonije, gradskog kazališta Gavella i nekoliko drugih kulturnih institucija.

(Hina)


Komentari