NASTAVAK AFERE! TOMAŠEVIĆEV NOVI ŠEG HOLDINGA SMJENIO ŠEFA GSKG-a! Oglasili se i iz te tvrtke, evo što poručuju

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Joško Jakelić vodi GSKG već 16 godina. Njega uhićeni Blažević također spominje u podjeli provizije, ali USKOK ga za ništa ne tereti. Ipak je smijenjen jer uprava Holdinga nema povjerenja u njega., piše N1.

On je morao otići jer mu nova uprava Zagrebačkog holdinga ne vjeruje. Na kraju i da je on sam potpuno čist, odgovoran je jer mu je njegov najbliži suradnik optužen za uzimanje mita, a da on nije ništa vidio, obrazlaže nam sugovornik iz Holdinga zašto je sinoć smijenjen direktor GSKG-a Joško Jakelić.

Novi šef Holdinga, Nikola Vuković kojeg je imenovao Tomislav Tomašević je smijenio obavio brzo, a navodno mu je najteže bilo naći zamjenu jer nije znao tko je sve umrežen. On je Holding preuzeo u ponedjeljak, a treći dan ga je dočekala afera u GSKG.

Jakelić vodi tvrtku koja je sastavni dio Holdinga još od 2005. godine. Jako je samozatajan, ne daje izjave za medije niti se pojavljuje na događajima. Zbog dobrih odnosa sa gradonačelnikom, Jakelić je bio “nedodirljiv”, pišu 24 sata. Kad se SDP razišao s Bandićem i kontrolirao Holding, Jakelić ostao.

Međutim, afera koja je buknula ovaj tjedan ipak ga je stajala fotelje. Jakelićev bliski suradnik, Neven Blažević zvani Ćiro, uhićen je zbog primanja mita za namještanje poslova tvrtkama na hitnim intervencijama i obnovi zgrada kojima upravlja GSKG.

Istražitelji USKOK-a su tajno snimali Blaževića godinu i pol te skupili dokaze kako su se namještali poslove za proviziju. U tim razgovorima Blažević je barem dva puta spomenuo Jakelića u kontekstu podjele provizije, odnosno mita.

Međutim, istražitelji Jakelića u ovom trenutku za ništa ne terete, nego će biti samo biti svjedok, navodi dalje spomenuti medij.

Novi voditelj GSKG-a će biti Marko Šarić koji je dosad radio u financijama tvrtke.

Oglasili su se i iz Holdinga, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Skupština trgovačkog društva Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o., zastupana po predstavniku člana, predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. Nikoli Vukoviću, s danom 18. lipnja 2021. godine opozvala je Joška Jakelića s funkcije direktora tog društva. Za vršitelja dužnosti direktora Gradskog stambeno komunalnog gospodarstva d.o.o. imenovan je Marko Šarić, dosadašnji direktor Sektora financijsko-računovodstvenih poslova u GSKG-u, koji će tu funkciju obnašati do okončanja postupka javnog natječaja za izbor direktora i odabira direktora trgovačkog društva Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o”, poručuju.

Komentari