Napeto u HDZ-u: Biraju se predstavnici lokalnih organizacija, očekuje li stranku nova era?

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Članovi HDZ-a na unutarstranačkim izborima biraju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke te zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, a svoj glas mogu dati tijekom dana i to od 8 do 19 sati.

Više od 200 tisuća članova stranke će po načelu, jedan član – jedan glas, na 567 biračkih mjesta birati predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija HDZ-a, a biraju između ukupno 658 kandidata. Predsjednik stranke, Andrej Plenković svoj će glas dati oko 10 sati na biračkom mjestu Organizacije gradske četvrti HDZ-a Črnomerec.

U Gradu Zagrebu izbori se provode za predsjednike i potpredsjednike zagrebačke organizacije stranke te organizacija 17 gradskih četvrti. Tu se za mjesto predsjednika zagrebačke Gradske organizacije (GO) HDZ-a natječu aktualni predsjednik Mislav Herman i Pavo Kostopeč, a za potpredsjednike ministri Josip Aladrović i Nikolina Brnjac, Mario Župan, Frane Barbarić, Ninoslav Vranješ, Helena Melovnik Zrinjski, Davor Laura i Josip Komšo.

Najviše biračkih mjesta ima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, njih 56, a najmanje u Požeško-slavonskoj županiji – deset, jer imaju i najmanje organizacija. U gradu Zagreb je 17 biračkih mjesta.

Ondje gdje bude trebalo, drugi krug stranačkih izbora održat će se 24. listopada.

Podsjetimo, nedavno je Vrhovni sud donio odluku u aferi Fimi media gdje je odlučeno kako je HDZ odgovoran za koruptivne radnje, no predsjednik stranke nije se ispričao javnosti tvrdeći kako su to bila djela starog vodstva.

Komentari