NAKON UKIDANJA MJERE RO Dolenec otkrila kako planiraju riješiti problem nedostatka mjesta u vrtićima

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Korisnici mjere roditelj odgojitelj najavili su tužbe prema Gradu Zagrebu nakon što je izglasana odluka o ukidanju, odnosno za neke, promjenu mjere.

Zamjenica gradonačelnika, Danijela Dolenec izjavila je za radio Sljeme kako se ne boje tužbi. Rekla je i kako su u fazi pripreme novih vrtićkih kapaciteta koji će prihvatiti djecu koja izlaze iz mjere sve dok se ne izgrade novi vrtići.

Prema njenim riječima, radi se i na razradi ideje da se za privremene vrtiće iskoriste prostori mjesnih odbora.

“Gledamo da li možemo iskoristiti prostore koje Grad Zagreb ima u svom vlasništvu, to su prvenstveno mjesni odbori, ali moguće je i da ćemo ići na unajmljivanje. Dakako svi ti prostori moraju ispuniti propisane uvjete” rekla je Dolenec.

Najviše su usmjereni na područje Sesveta, Dubrave i Peščenice gdje je ujedno i najveći broj korisnika mjere.

Tržište rada

Osvrnula se i na tržište rada na kojemu bi se od svibnja trebali naći korisnici kojima se ukida mjera.

Rekla je kako je u Zagrebu potražnja za radnicima porasla za 80 posto u pojedinim zanimanjima u odnosu na prije. Smatra da nema bojazni da će doći do prevelikog opterećenja na tržištu rada.

Naglasila je i kako je u izradi upitnik za korisnike mjere kojim će steći uvid u stručnu spremu, staž, socijalnu sigurnost te da se korisnike prema dobivenim podacima usmjeri i olakša im se tranzicija.

 

Komentari