Nakon što je Petek zatražio da C.I.O.S. podnosi izvještaj o poslovima s Gradom, Pripuz poslao pismo na osam stranica!

Photo: Borna Filic/PIXSELL

“Kopam po smeću i lugu s požarišta zapaljenog smeća. Neki su time (opet) prilično uznemireni. Unatoč i usprkos raznim pritiscima neću stati baviti se ovom temom sve dok se u Zagrebu ne uspostavi pravedan i održiv sustav prikupljanja, razvrstavanja i oporabe otpada!”, poručio je Renato Petek, a povod tome je bio tekst u 24sata, odnosno pismo vlasnika i šefa C.I.O.S.-a Petra Pripura i to na osam stranica, a koje je poslao gradskim zastupnicima, među ostalima i Peteku.

Pripuz tako milijunski prihod od Zagreba i Holdinga naziva minornim, statističkom pogreškom

Pripuz je imao potrebu reći “svoju stranu priče” jer je Klub nezavisnih zastupnika na čelu s Renatom Petekom zatražio uvrštenje na dnevni red skupštine u četvrtak točku koja bi obvezala gradonačelnika Milana Bandića na izvješće o poslovnim odnosima s tvrtkama iz C.I.O.S. grupe i o tome što je Zagreb poduzeo u vezi s požarima. U zadnjih šest godina reciklažno dvorište tvrtke na Jankomiru gorjelo je šest puta, a zadnji put sredinom kolovoza.

Pripuz navodi u pismu da se drže svih mjera i da u 10 godina, prije nego što su 2014. počeli poslovati s Gradom, nisu imali ni jedan požar. I navodi da je policija još 2018. utvrdila kako je požar namjerno izazvan izvana.

Neobične su okolnosti nastanka požara. U pravilu kada se na lokaciji ne obavljaju poslovne aktivnosti, u neradne dane i uz rub ograde skladišta, što je budilo opravdanu sumnju koja je i potvrđena – navodi Pripuz u pismu i kaže da istraga o svemu još traje.

Pripuz je optužen i u jednom kraku afere Agram za namještanje poslova. Zastupnicima piše kako je ugovorena cijena odvoza otpada tad bila i niža nego što su naplaćivali drugim subjektima te da je vještak utvrdio i da nema štete. C.I.O.S. grupa je prije šest godina imala oko 410.000 kuna vrijednosti posla s Gradom i Holdingom, iznos je rastao kroz godine, a ove bi trebali završiti na 35 milijuna kuna. Pripuz navodi da je to zanemarivo u prihodima grupe kroz godine.

Iz nekih javnih istupa zastupnika se može steći dojam da su poslovi s Gradom i Holdingom presudni za naše poslovanje. Ali to čini tek 0,47 posto naših prihoda. To je minorno, na razini statističke greške – poručuje Pripuz.

Precizno je pobrojio i sve inspekcije koje su ih posjetile i kako je utvrđeno da je sve u redu. Zastupnike je zato Pripuz pozvao da ne iznose neistine koje štete ugledu tvrtke.


Komentari