Nakon smjene dr. Bore Nogala, odabran novi ravnatelj Srebrnjaka: Zna se i koji bi mogao biti prvi korak

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Na natječaju za ravnatelja dječje bolnice Srebrenjak u Zagrebu izabran je mladi zagrebački liječnik i znanstvenik dr. sc. Ivo Dumić Čule.

On će na toj poziciji naslijediti doktora Boru Nogala kojeg je kao v.d. u prosincu zamijenila Ivana Đerek Dubravčić. Na natječaju je sudjelovalo 5 kandidata; Dumića Čule, Nogala i Đerek Dubravčić, Mirjana Turkalj te Domagoj Zovak.

“Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak na 42. sjednici dana 30.6.2020. godine donijelo je Odluku kojom se za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u četverogodišnjem mandatu imenuje dr. sc. Ivo Dumić – Čule, dr.med.

Upravno vijeće je utvrdilo da je kandidat dr. sc. Ivo Dumić-Čule uz prijavu dostavio uredno traženu dokumentaciju, da ispunjava sve uvjete iz javnog natječaja, da posjeduje kompetencije potrebne za upravljanje u zdravstvenom sustavu te da je iskusni dokazani znanstvenik u znanstvenom području Biomedicina i zdravstvo osobito u dijelu kliničke i translacijske medicine.

Početak četverogodišnjeg mandata ravnatelja utvrdit će se naknadno”, stoji u priopćenju Grada Zagreba.

Kako doznaje Glas Istre, nakon odabira Dumića Čulea postoji mogućnost i ozbiljan interes za stručno i znanstveno povezivanje Srebrnjaka s Bolnicom dr. Martin Horvat u Rovinju.

Dječja bolnica Srebrnjak: Očitovali se o optužama ili ne, otkazi su gotovo sigurni!


Komentari