Nakon Filipovića, priča se o još jednoj kandidatkinji za ravnateljicu Fonda: Također HDZ-ovka, priznata u graditeljstvu

Screenshot: Privredni.hr/youtube

Nakon što su navodi o bivšem HDZ-ovu kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika, Davora Filipovića uzburkali javnost, Tportal piše o mogućem drugom kandidatu za ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Ovoga puta, riječ je o Mirjani Čagalj, inače potpredsjednici Hrvatske gospodarske komore, koja je zadužena za graditeljstvo i promet.

Kao i Filipović i ona je članica HDZ-a te se njeno ime dosad provlačilo za razne dužnosti na lokalnom i nacionalnom nivou.

Ipak, dosada se nije previše javno izlagala izvan svoje struke, odnosno građevine, gdje je stekla popriličnu reputaciju kojoj svjedoče više priznanja i nagrada. no dosad se u nije previše eksponirala izvan svoje građevinske struke. U njoj je stekla solidnu reputaciju i dobila više nagrada i priznanja.

“Ali sve su samo spekulacije. Niti sam s bilo kime razgovarala na ovu temu, niti sam o tome dosad razmišljala”, komentirala je Čagalj Tportalu spominjanje svog imena kao moguće buduće ravnateljice.

Dodala je kako smatra da su ove priče plod stranačkih spekulacija, koje je opisala kao svojevrsni “HDZ-ov head hunting”

Na upit je li spremna prijaviti se na natječaj koji će biti raspisan, Tportal piše kako je Čagalj bliže negativnom nego pozitivnom odgovoru.

Podsjetimo, Filipović nije htio komentirati navode o sebi kao novome ravnatelju za Zagreb.info.

Priču je u javnost lansirala Marina Pavković, osnivačica i koordinatorica volonterske zajednice nestranačkih stručnjaka i znanstvenika “Obnovimo Zagreb”, pritom ocijenivši da bi Filipovićevo mijenjanje dosadašnjeg ravnatelja Damira Vanđelića (koji je dao ostavku) bila loša ideja.

“Pritom ne ocjenjujem stručnost gospodina Filipovića, ali on ima izuzetno iritantan javni nastup, a s druge strane bi mu se našao kao partner gradonačelnik Tomašević koji ga je debelo pobijedio na izborima. U tom odnosu bi se mogle pojaviti osobne frustracije, inat i onda bi taj sustav loše funkcionirao”, rekla je Pavković.

Sandra Benčić također je rekla je da ne može komentirati jer naprosto ne zna za takve spekulacije.

“Ne mogu to komentirati, to je do premijera. Mogu reći samo da će se po izboru novog ravnatelja vidjeti kakvi su stvarni planovi za obnovu. Osoba mora biti svjesna ozbiljnosti, mora biti pozitivno orijentirana i zaista željeti sve to izvesti,” poručila je.

 

 

 

 

 


Komentari