Najtraženije ime u gradu: Evo tko bi trebala biti SDP-ova kandidatkinja koja će se suprotstaviti Bandiću

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Otkako je srušen zagrebački GUP, čelni čovjek metropole, Milan Bandić, nakratko se povukao iz javnosti. Barem takav dojam ostavlja njegov izostanak s naslovnica na kojima ga se u posljednje vrijeme ne prestaje prozivati.

Dok Bandić u osami smišlja što i kako dalje, budi se i oporba, pa se tako razmatraju sve moguće opcije za njegovu eliminaciju. Po tom pitanju najažurniji su SDP-ovci, koji smatraju da je Zagreb spreman za prijevremene izbore. Ujedno drže da bi se oni mogli održati početkom svibnja, no problem koji muči članstvo najveće oporbene stranke jest koga kandidirati na izborima za gradonačelnika Zagreba.

Logično bi bilo da njihov kandidat za gradonačelnika bude šef zagrebačkog ogranka stranke Gordan Maras, ali izbori bliski predsjedniku SDP-a, Davoru Bernardiću, tvrde da taj scenarij baš i nije realan te da Bernardić drži kako Maras u srazu s Bandićem ne bi imao šanse.

”Ne želimo ponovno podržati Glasovu kandidatkinju Anku Mrak Taritaš. Ona je na prošlim izborima pokazala i dokazala da nije u stanju srušiti Bandića. Smatramo da Zagrebu i SDP-u treba neko novo, svježe političke lice”, ističe naš sugovornik iz SDP-a te napominje kako im se kao atraktivna opcija činila Zrinka Paladino, no on je, kako kažu, od kandidature odustala.

”Zanimljiv nam je kao potencijalni kandidat i doktor Boro Nogalo sa Srebrenjaka. On je žrtva Bandića i njegovih suradnica, u javnosti uživa velike simpatije, iznimno je cijenjen liječnik, i sa njime planiramo povesti pregovore te mu ponuditi da bude naš kandidat za gradonačelnika.


Razgovaralo se i sa Renatom Petekom, koji se nametnuo kao jedna od najtvrđih opozicija Bandiću, ali od toga za sada nema ništa”, objašnjava nadalje naš sugovonik iz SDP-a pa onda kao iz rukava izvlači i jedno pomalo zaboravljeno ime.

”Bernardić vjeruje kako bi ozbiljne šanse kao kandidatkinja za gradonačelnicu imala i Mirela Holy, SDP-ova povratnica koja je iz stranke nepravedno ispraćena. Holy je izvrsna i odgovorna političarka, žena bez dlake na jeziku, koja bi itekako vješto parirala Bandiću, ona je jedna od potencijalnih kandidatkinja, i o njoj u ovom trenutku razmišljamo kao o najozbiljnijoj kandidatkinji”, zaključuje naš sugovornik.

Komentari

loading...
-->