NAJPOZNATIJI DOKTOR U ZAGREBU: ‘Duboko suosjećamo s Petrinjcima, Siščanima i ostalim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HDZ Zagreb, točnije Mislav Herman, oglasio se na Facebooku vezano uz potres koji je središnju Hrvatsku pogodio u ponedjeljak rano ujutro.

“Svi mi Zagrepčani, koji smo i sami doživjeli teško iskustvo razornog potresa, duboko suosjećamo s Petrinjcima, Siščanima i ostalim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije čiji su domovi oštećeni u više uzastopnih jutrošnjih potresa.

Iskazujući solidarnost spram pogođenih građana, sve službe Grada Zagreba spremne su pomoći u raščišćavanju stradalih područja i interventnoj sanaciji.

Srećom u nesreći, nema ljudskih žrtava, a naša će Vlada Republike Hrvatske, čim se procijene štete, izraditi potrebni pravni okvir ili proširiti postojeći kako bi se pomoglo nastradalim gradovima i općinama.

Hrvatska će i ovaj put, kao i u našem Zagrebu i okolici, čvrsto stati uz svoje građane i osigurati održivu i pravednu obnovu. Osim promptne reakcije državnog vrha, koje je predvođeno premijerom Andrejem Plenkovićem obišlo i Sisak i Petrinju u najkraćem mogućem roku, zadovoljstvo budi i poruka predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen koja je u duhu europskog zajedništva i solidarnosti odmah najavila suradnju i pomoć potresom pogođenim područjima.

Koristim prigodu još jednom zahvaliti hrvatskim vatrogascima, policajcima, djelatnicima Crvenog križa i pripadnicima Civilne zaštite i svih nadležnih službi koji nesebično, ulažući iznimne napore, pomažu našim unesrećenim sugrađanima”, stoji u objavi.


Komentari