NADJAČAO JE BANDIĆA! Tomislav Tomašević je dobio podršku Zagrepčana kao nitko prije njega. Pogledajte ove brojeve!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon 20 godina vladavine Milana Bandića, tron Zagreba preuzeo je Tomislav Tomašević. U nedjelju je čelnik platfome Možemo! nadmoćno pobjedio Miroslava Škoru, s osvojenih 199.630 glasova naspram pjevačevih 106.300.

No, osim što je slomio vođu Domovinskog pokreta, Tomašević je jučer oborio zagrebački rekord. Naime, osvojio je najviše glasova od svih kandidata koji su se ikada natjecali na izborima u metropoli!

Rekord je do jučer držao pokojni Milan Bandić, koji je 2013. godine u drugom krugu lokalnih izbora osvojio je 170.798 glasova. Njegov tadašnji protukandidat Rajko Ostojić dobio je upola manje, tj. 84.179 osoba zaokružilo je brojku pored njegova imena.

Na izborima 2009. godine “neumoran” je osvojio 149.991 glas, dok je protukandidat Josip Kregar priodobio 88.832 glasača.


No, Tomašević je sada uspio postaviti novi rekord, a “nije podbacio” ni u prvom krugu izbora kada je za njega glasalo 147.631 Zagrepčana.

Oduševljenje uspjehom nije sakrivao.

“Moja kampanja je počela kad sam imao 16 godina, kada sam se borio protiv ilegalnih odlagališta otpada. Više od 20 godina kasnije evo nas s najboljim timom ljudi, s kojim se borim za tolerantnije društvo, zeleniji, pravedniji i transparentniji Zagreb!

Zagrebe, dali ste mi povjerenje, a ja vas tražim sudjelovanje u promjenama i razvoju ovog grada. Molim isto tako i za strpljenje. Čeka nas velik posao i sve promjene neće biti niti brze niti jednostavne, ali zajedno možemo ostvariti sve potencijale ovog grada. Neka to bude grad za sve, ne samo za odabrane. Krenimo zajedno u bolju budućnost. Zagreb to može, svi mi zajedno to možemo!”, poručio je nakon uvjerljive pobjede novi gradonačelnik metropole.

Komentari