‘NA USLUZI SUGRAĐANIMA’ Petek o boksovima: ‘Javlja mi se sve više predstavnika stanara nezadovoljnih ili zbunjenih ponuđenim rješenjima’

Foto: Facebook/Renato Petek

Zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba, Renato Petek oglasio se povodom novog modela odvoza otpada u gradu. Tim je povodom istaknuo kako stoji na usluzi sugrađanima te da zajedno razgovaraju i pronalaze rješenja za kante.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Na usluzi sugrađanima! Razgovaramo i pronalazimo rješenja za vaše kante zajedno!  Svakodnevnim izlaskom na teren na licu mjesta razgovaram s građanima i zajedno tražimo bolja i financijski prihvatljiva te logična i zdravorazumska rješenje za lokacije spremnika za otpad ispred višestambenih zgrada.

O tome ću potom razgovarati sa zaduženima za izdavanje rješenja o postavljanju spremnika na javne površine, kako bi se pronašlo najbolje rješenje za zadovoljstvo korisnika, a sukladno važećim odlukama i propisima.

Jučer sam krenuo od svog Gajeva, iz Stipančićeve ulice. Kao zastupniku građana u Skupštini i predsjedniku Odbora za komunalno gospodarstvo javlja mi se sve više predstavnika stanara nezadovoljnih ili zbunjenih ponuđenim rješenjima timova Grada i Čistoće koji određuju lokacije za postavljanje bokseva za spremnike na javnim površinama.

Naime, na poziv Čistoće se javilo oko 4000 predstavnike suvlasnika kako bi se pronašlo rješenje o postavljanju bokseva za spremnike za na javnoj površini, u slučajevima gdje postojeće spremnike nije moguće smjestiti unutar dvorišta, smetlarnika i privatne parcele.

Nakon sto timovi obiđu neku lokaciju i odrade razgovor s predstavnicima stanara, suvlasnici dobivaju zapisnik koji ih zbunjuju ili su njime nezadovoljni ili se čak i razlikuju od drugog ulaza u istoj zgradi. Obišli su tikovi više od 1500 lokacija, no kako je timova sve više, sve će se ubrzati pa će se uskoro obići cijeli grad.

Pribavljanje navedenog mišljenja nužno je radi daljnjeg postupka dobivanja konačnog rješenja od strane Grada Zagreba za postavljanje tipiziranih bokseva za komunalni otpad koji se nalaze na javnoj površini, budući da će se na javnim površinama moći nalaziti samo spremnici za komunalni otpad za koje je dobiveno odobrenje za zauzimanjem javne površine”.

Komentari