NA LISTI SE NAŠAO I TOMAŠEVIĆ Odabrani najpozitivniji i najnegativniji političari

Foto: Zagreb.info

Dnevnik Nove TV donosi tradicionalno mjesečno istraživanje Crobarometar za ožujak 2023. Neke su stvari i rezultati iz istraživanja konstantno stabilni. Možemo ih nazvati dvjema konstantama Crobarometra. Jedna od te dvije stvari je da većina smatra da zemlja ide u pogrešnom smjeru, a druga je da je HDZ i dalje uvjerljivo prvi po rejtingu među strankama. Kada bismo na trenutak pogledali te činjenice iz humorističnog kuta rekli bismo da su ljudi sasvim zadovoljni što zemlja ide u pogrešnom smjeru već godinama kako se provodi to istraživanje te kane i dalje dati povjerenje istoj političkoj opciji. Za nadati se je da je taj politički sadomazohizam hrvatskih građana ipak samo smiješna strana očitavanja rezultata ovog istraživanja.

Kada je zagrebačka politička scena u pitanju zanimljivo je vidjeti rezultate ankete u kojoj se građani izjašnjavaju koga smatraju najpozitivnijim političarem jer se tu našao i zagrebački gradonačelnik

Najpozitivnijim građani doživljavaju predsjednika Republike, Zorana Milanovića. Na drugom je mjestu Ivan Penava, slijedi Božo Petrov, četvrti je Andrej Plenković, a peti Tomislav Tomašević.

Foto: Screenshot Novatv

Najnegativniji dojam ispitanici imaju spram Milorada Pupovca, slijedi Andrej Plenković, a treće mjesto u top petorci najnegativnijih dijele Gordan Jandroković, Hrvoje Zekanović i Zlatko Hasanbegović.

Foto: Screenshot Novatv

Gledamo li, pak, neto omjer negativnog i pozitivnog doživljaja, najbolje prolazi Ivan Penava, drugi je Božo Petrov, a treći Zoran Milanović. Milanoviću pada podrška već četvrti mjesec zaredom. 56 posto ispitanih uglavnom ne odobrava njegov rad, što je rast za čak 5 postotnih poena u odnosu na prošli mjesec. Broj onih koji ga podržavaju ima trend stabilnog pada, od prosinca gubi po dva postotna poena podrške mjesečno. Zanimljivo, promatramo li podršku po strankama, nakon SDP-a Milanović daleko najviše simpatizera ima među biračima MOSTA.


Komentari