Na čelo zagrebačkog HDZ-a dolazi ginekolog? Stranka ima samo jednog kandidata za zamjenu Mikulića

FOTO: Ivan Klindić

Mislav Herman, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, jedini je kandidat za predsjednika zagrebačke organizacije HDZ-a dok su kandidature za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije predali Željko Turk i Damir Mikuljan, doznaje se u subotu iz HDZ-a.

Rok za predaju kandidatura na unutarstranačkim izborima za predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti te predsjednike i potpredsjednike županijskih organizacija i Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba istekao je u petak u ponoć.

Pavo Kostopeč, iako je u medijima najavljivao svoju kandidaturu za predsjednika Zagrebačkog HDZ-a, od nje je odustao. Tako će ginekolog Mislav Herman na funkciji predsjednika zagrebačkog HDZ-a zamijeniti Andriju Mikulića, koji je sada na funkciji glavnoga državnog inspektora.

Za potpredsjednike u zagrebačkom HDZ-u kandidiralo se 12 kandidata

Za potpredsjednike u zagrebačkom HDZ-u kandidiralo se 12 kandidata, a bira ih se četvero. Kandidature su predali Mario Župan, Ante Plazonić, Zvonimir Milas, Pero Semren, Dubravka Brezak Stamać, Zoran Čogelja, Davor Filipović, Ninoslav Vranješ, Mate Ćurić, Irena Dubravec, Frane Barbarić i Radoslav Dumančić.

Potreban broj potpisa za kandidaturu za predsjednike Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije predali su Željko Turk i Damir Mikuljan. Za potpredsjednike kandidirali su se Javor Bojan Leš, Tomislav Landeka, Tomislav Masten, Božidar Škrinjarić, Marica Mikec, Josip Mahović, Tomislav Lukšić i Franjo Lazanin.

Gradonačelnik Zaprešića i član Predsjedništva HDZ-a Željko Turk ili član Županijske skupštine Zagrebačke županije i predsjednik HDZ-ovog Visokoga
časnog suda Damir Mikuljan tako će na toj funkciji zamijeniti bivšeg predsjednika ŽO HDZ-a Zagrebačke županije i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića koji je u rujnu, kao jedan od glavnih aktera u “aferi Janaf”, dao ostavku na tu funkciju.

Kandidati za predsjednike i potpredsjednike teritorijalnih organizacija HDZ-a morali su skupiti najmanje tri posto potpisa članova s biračkim pravom teritorijalne organizacije u kojoj se izbori provode.

Izbori će se održati 22. studenog

Članovi odgovarajuće organizacije HDZ-a će 22. studenog, po principu jedan član jedan glas, birati predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti te predsjednike i potpredsjednike županijskih organizacija i organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Istoga dana izaslanici izabrani na izbornim skupštinama temeljnih organizacija HDZ-a birat će i općinske i gradske odbore i odbore HDZ-a gradskih četvrti te izaslanike za izborne skupštine županijskih organizacija i Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Drugi krug izbora, tamo gdje bude trebalo, održat će se 6. prosinca. Tada će se birati i izaslanici za XIX. Opći Sabor Hrvatske demokratske zajednice – izborni, koji će se održati po završetku unutarstranačkih izbora u lokalnim i područnim organizacijama HDZ-a te sukladno epidemiološkoj situaciji.


Komentari