MRAK TARITAŠ PREKIPJELO: ‘Zamolila bih Paladinu da se prestane pojavljivati u javnosti i sramotiti se!’ Jedna izjava ju je posebno razbjesnila

Ivan Paladina, Anka Mrak Taritaš (Foto: Cropix)

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina ovog petka je obišao desetak lokacija u Zagrebu na kojima je u tijeku konstrukcijska obnova obiteljskih kuća i višestambenih zgrada stradalih u potresu. Povodom toga, ministar je najavio dodatno stimuliranje modela samoobnove, a taj potez nije naišao na pozitivnu reakciju predsjednice GLAS-a Anke Mrak Taritaš.

“Ministar Paladina danas se ponovo ukazao i, po dobrom običaju, nije rekao ništa o obnovi, ali puno o svojoj nesposobnosti i nesposobnosti i besramnosti Vlade u kojoj je ministar. Nakon potresa u Zagrebu 1272 građevina je označeno kao neupotrebljivo i 4814 kao privremeno upotrebljivo. Nakon gotovo dvije i pol godine od potresa ministar zadužen za obnovu obilazi deset gradilišta”, upozorila je Mrak Taritaš.

“Ne tisuću, ne čak ni pedeset ili sto, nego deset”, dodala je i nastavila s kritikom:

“I pritom ponosno izjavljuje da se nigdje u Europi država nije uključila u obnovu u mjeri u kojoj je naša. Zaista izjava koja zaslužuje ući u anale političke besramnosti i cinizma i ne zaslužuje ni komentar. Jedino što vrijedi je još jednom ponoviti zamolbu ministru da se prestane pojavljivati u javnosti i sramotiti se, a sve nas maltretirati. Obnovu sasvim sigurno od ove Vlade i od ovog ministra više nitko ne očekuje. Na našu žalost i njihovu sramotu”, zaključila je zastupnica Anka Mrak Taritaš.

Komentari