Mrak Taritaš pozvala građane: ‘Zagrepčani vratite pljusku Plenkoviću i HDZ-u na izborima!’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Saborski zastupnici i ministri pristižu na Markov trg gdje je u tijeku prosvjed protiv raspuštanja Sabora prije negoli se donese zakon o obnovi Zagreba.

Čelnik Mosta, Božo Petrov, rekao je kako će Most glasati protiv raspuštanja. Njegov kolega, Miro Bulj na ulasku u Sabor rekao je da je sramotno raspuštanje Sabora prije donošenja Zakona o obnovi Grada Zagreba.

Predsjednica GLAS-a, Anka Mrak-Taritaš, kazala je okupljenima da oni neće glasati. Istaknula je da će ostaviti HDZ i vladajuće da se sami raspuste.

“Najteže je odlučiti gdje početi s nabrajanjem loših stvari koje je Plenkovićeva Vlada priuštila Hrvatskoj i njezinim građanima. Na trenutak se čini kao da ta agonija traje mnogo dulje od četiri godina. Radi se, o tome nemam dvojbe, o najgoroj Vladi i najgoroj političkoj većini u povijesti ove zemlje. A konkurencija je vrlo jaka. 

Ali ipak, od svega toga, za mene jedan nedavni događaj pokazuje tko je Andrej Plenković, što je HDZ i tko su njihovi partneri – vrijeme nakon potresa u Zagrebu. Zagrepčani su se u svojoj povijesti svega nauživali. Ali nitko im nikada nije opalio takvu pljusku kao što su to napravili 

Plenković i njegov partner u zločinu Bandić. Grad je razrušen, a Zagrepčani koji su ostali bez domova nemaju pojma što će s njima biti. Reketari ih se na svakom koraku, a oni koji upravljaju državom ostavili su ih na cjedilu. Njih i cijelu zemlju. 

Nisu bili u stanju ili nisu htjeli donijeti zakon o obnovi i krenuti s poslom. A prema nacrtu koji se konačno pojavio, možda bolje da ga i nema jer lihvari već sada naveliko obilaze centar i trljaju ruke. Zagreb je opustošen sustavnom pljačkom, a sada mu se oduzima i dostojanstvo. 

Plenkoviću se jako žuri na izbore, pa neka ih ima! Zagrepčani i Zagrepčanke i svi građani Hrvatske, izađite na izbore i vratite Plenkoviću i HDZ-u pljusku koju ste od njih dobili, poručila je Mrak Taritaš.


Komentari