Mrak Taritaš poručila Bandiću da reciklira otpad, a ne teme dnevnog reda gradske skupštine

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak–Taritaš zamjerila je u srijedu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, uoči 13. sjednice zagrebačke Gradske skupštine, da umjesto da se bavi recikliranjem otpada on se bavi recikliranjem tema na dnevnom redu sjednica Skupštine.

Na konferenciji za novinare nakon brzog kraja jutrošnje 12. sjednice ocijenila je kako je zagrebački gradonačelnik “čudan čovjek” te da na sjednici ponovno imamo otpad na dnevnom redu. Ponovno su dnevnom redu i koncesije za javnu rasvjetu, smanjenje koeficijenata gradskim pročelnicima, i ostalo, dodala je i ocijenila da je gradonačelnik vrlo uporan da gradskim zastupnicima te teme stavlja na dnevni red.

“Kada vidite dnevni red od 25 točaka njih pet je recikliranih točaka. Ide se na zamor materijala, pa tko duže izdrži”, dodala je.

“Da je gradonačelnik tvrdoglav, to znamo”, nastavila je i rekla da su “tvrdoglavi i gradski zastupnici”.

Upitala se što je senzacionalno napravljeno na temu otpada u odnosu na prošlu sjednicu i sad i kazala kako su ukinute dvije lokacije i to za zbrinjavanje građevinskog otpada u Podsusedu i kompostana u Brezovici.

To je samo ukinuto i što dalje, upitala se i naglasila da se “ne zna kuda će se s bio i građevinskim otpadom”.

Istaknula je da je gradonačelnika briga samo za formu, a ne za suštinu.

Gradska zastupnica Sonja König istaknula je da će se sutra na sjednici Gradske skupštine razgovarati i o septičkim jamama i o koncesijama za njihovo održavanje.

U vrijeme kada se u svemir lansiraju i automobili, a tehnologije omogućavaju da automobili sami voze, u gradu u kojem očito ima novaca za gradonačelnikova putovanja i fontane, 10.355 domaćinstava u Zagrebu nije spojeno na kanalizacijski sustav, kazala je.

Za jedan grad s takvim potencijalima i resursima, sramotnim je ocijenila da gotovo 11 tisuća domaćinstava, što je oko 30-tak tisuća ljudi, ima septičke jame.

(Hina)


Komentari