Mrak Taritaš neformalno: Za Novu godinu s prijateljima ostanem budna i do 7 ujutro, posebno volim skijaške skokove

Foto: Privatna arhiva

Zagreb.info za nadolazeće blagdane sprema svojim čitateljima blagdansku priču naših političara. Riječ je o serijalu koji će obuhvatiti političare Gradske skupštine i Hrvatskog sabora koji žive u Zagrebu i okolici, a odnosi se na blagdansku atmosferu u njihovom domu, što za njih predstavlja Božić, ali i koji su im planovi za doček Nove godine.

Serijal započinjemo s Ankom Mrak Taritaš, saborskom zastupnicom, bivšom ministricom graditeljstva i prostornog uređenja, a obavljala je i dužnost pročelnice u Gradskom zavodu za planiranje Grada Zagreba. Inače živi na zagrebačkim Vrbanima. Iako slovi za lijevo-liberalnu političarku, čini se prilično tradicionalna kad je u pitanju Božić.

Na koji način obilježavate Božić i što taj blagdan za Vas znači?

Božić je za mene obiteljski blagdan i uvijek ga slavim u krugu obitelji. Veseli mi je taj sav ugođaj oko Božića, posebno mirisi kolača cijeli tjedan do Badnjaka. Ali posebno osjećaj mira i spokoja te ideja privrženosti obitelji i tradiciji koju Božić  simbolizira.

Imate li neku posebnu tradiciju kojom se vodite ili ste skloniji uobičajenoj proslavi?

Na Božić uvijek idemo na ručak kod moje mame u Bjelovar, okupimo se svi, moja obitelj i sestrina obitelj.

Planirate li doček Nove godine i kako obilježavate taj dan?

Ništa specijalno. Godinama dočekujemo Novu godinu s prijateljima ili u Zagrebu ili u nečijoj vikendici na moru. Uvijek se zapričamo i raziđemo tek oko 6-7 ujutro. Posebno volim skijaške skokove koji su uvijek na Novu godinu, kao i tradicionalni koncert Bečke filharmonije.

Foto: Privatni album


Komentari