Možemo! kreće na Bandića! Tomašević: Ušli smo u Sabor, a nakon 20 godina maknut ćemo Bandića s vlasti

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Koalicija Možemo! je prema posljednjim informacijama osvojila 6 saborskih mandata.

Tomislav Tomašević, prvi kandidat liste Možemo! u 1. izbornoj jedinici je stigao uz pjesmu “Sretni ljudi” i gromoglasan pljesak okupljenih.

“Hvala svim biračima i biračicama. Dat ćemo sve od sebe da ovu zemlju učinimo boljom jer mi to možemo. Rekli su nam da ne možemo upasti u skupštinu. Da ne možemo uzdrmati Milana Bandića. Prije dva mjeseca su nam rekli da ne možemo upasti u Sabor pokazali smo im da možemo”, rekao je Tomašević.

“Nismo imali infrastrukuru, ali imali smo kreativnost, inat i upornosti”, dodao je i zahvalio volonterima i građanima koji su im donirali.

“Pokazali smo da jedna mala iskra može vratiti nadu u budućnost. Prvi korak je bio da uđemo u Sabor. Drugi je da maknemo s vlasti sve lokalne šerife. I da nakon 20 godina maknemo Bandića s vlasti. Već nakon ovih rezultata, već sada možemo reći – Zagreb je naš”, zaključio je Tomašević te za kraj kazao da večeras slave uz poštivanje epidemioloških mjera, a da već od sutra kreće borba.

Dobar rezultat koalicije komentirao je i Mile Kekin koji tvrdi kako nikada nije krio svoja stajališta.

“Ne bi svoj ulazak u politiku nazvao zezanjem jer sam uložio u krajnjoj liniji i svoj kredibilitet koji sam gradio svih ovih godina na sceni. Nikada nisam skrivao svoja politička ljevičarska uvjerenja niti to mislim ikada raditi. Ako dođe do političke karijere o njoj ću prvo morati porazgovarati sa svojom predivnom suprugom, a potom i ljudima iz stranke”, kazao je Kekin.

Na pitanje ako bude odabran prefrenecijalnim glasovima hoće li biti u Saboru Kekin odgovara: “Gornji grad mi je jako blizu tako da bi uštedio na putnim troškovima jedino što sam ja čovjek koji je jako vezan za svoj posao jer se kroz njega u krajnjoj liniji identificiram. To sam ja. Morao bih sjesti prvo sam sa sobom”, kazao je Kekin.

Rada Borić o velikom uspjehu Možemo!: ‘Bit ćemo žestoki kao i u zagrebačkoj Skupštini!’


Komentari