MOŽEMO! I SDP PREDSTAVILI SPORAZUM O SURADNJI! Program od 28 točaka odredit će budućnost metropole: ‘Ovo je zalog za budućnost’

Foto: Zagreb.info

Možemo! i SDP danas su potpisali sporazum o suradnji što znači da će zajedno imati većinu u Gradskoj skupštini čija je konstituirajuća sjednica na rasporedu sutra, 17. lipnja.

Predsjedništvo SDP-a je prihvatilo nacrt programske suradnje s platformom Možemo! i partnerima u Zagrebu još u ponedjeljak.

Sporazum, koji će prema riječima zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića biti dostupan javnosti, ima 28 točaka o programskoj suradnji.

“Nakon vrlo konstruktivnih točaka došli smo do zajedničkog dogovora koji se sastoji u 28 točaka. Jedna od njih je svakako ubrzavanje obnove grada, digitalizacija i reforma gradske uprave. I naša većina će brojati 28 zastupnika, a mjesto predsjednika će pripasti partnerima iz SDP-a”, otkrio je Tomašević.

Foto: Zagreb.info

“Imamo i godišnje vrednovanje ciljeva i pratit ćemo kako se oni kreću. Budući da su razgovori bili dobri i da imamo puno kompatibilnosti vjerujemo da ćemo imati stabilnu većinu koja je potreba Zagrebu”, rekao je gradonačelnik.

“Ovaj sporazum je zalog za budućnost i probleme treba rješavati odmah, a to se neće dogoditi ako prijedlozi gradonačelnika ne budu imali potporu u Gradskoj skupštini. Zadovoljan sam i činjenicom da su pregovori proveli u nevjerojatnoj atmosferi i razumijevanju. Na primjer, osiguranje gradske riznice i transparentnosti”, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Foto: Zagreb.info

“Ovo je prvi korak, a sljedeći su ispred nas”, dodao je.

Komentirao je i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa koje je opomenulo Tomaševića zbog imenovanja vrha Holdinga mimo natječaja.

“Povjerenstvo ga je upozorilo na temelju članka koji je ukinut. Uz svo dužno poštovanje prema Povjerenstvu i njihovom poslu ovo nije njihov posao nego posao zakonodavstva”, objasnio je Grbin dodavši da ih je Tomašević upoznao s tom odlukom.

Otkrio je i da će novi predsjednik Gradske skupštine biti Joško Klisović.

Tomašević je također odgovorio kako je njegova odluka u skladu sa zakonom te da je to praksa koja se već pojavljivala u Hrvatskoj.


Komentari