MOSTOVCI U NAPADU: Poručili kako kod njih nema korupcije, obrtnicima i poduzetnicima obećali čuda

Zvonimir Troskot zajedno je s Nikolom Grmojom održao konferenciju za medije na kojoj su jasno poručili kako će više Mosta u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj dovesti do manje korupcije u gradskim i ostalim javnim upravama.

“Zastupat ćemo tržišnu ekonomiju, a ne ekonomiju rođačkih veza. Neće više biti dogovaranja poslova ispod stola. Prave prilike će bit davane pravim poduzetnicima, a ne rodijacima”, rekao je Troskot.

Dodao je kako će Most u Zagrebu poduzetnicima i obrtnicima pomoći rezanjem nameta i suvišne birokracije. Rekao je kako će čim postane gradonačelnik smanjiti prirez sa 18 na 15 posto, a do kraja mandata ga ovisno o stanju u gradskom proračunu i ukinuti.

Smanjenjem prireza i raznih administrativnih troškova kao što je hrpa promo materijala i pojedinačnih uplatnica koje šalje Holding će, kaže, napraviti uštede kako za poduzetnike, tako i za građane.

Nikola Grmoja rekao je kako u Mostu sanjaju i bore se za Hrvatsku i Zagreb bez namještenih poslova i bez namještenih kredita.

“Što više bude Mostovaca u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, bit će manje Pripuza i ostalih. I neće Pripuzi nogom otvarati vrata Ureda gradonačelnika Zagreba, niti će imati povlašteni pristup informacijama, niti ‘shortcut’ do Gradske skupštine Grada Zagreba. Više Mosta znači manje korupcije”, tvrdi Grmoja.

Komentirao je aferu Vjetroelektrane i kazao kako taj projekt nije dobio zeleno svjetlo dok je Most bio dio Vlade, ali da je ministar Ćorić dao odobrenje za taj projekt čim je Most izašao iz Vlade.

Govori i kako je premijer Plenković glavni mecena i glavni poticatelj korupcije: “On je taj koji je postavio ministricu Žalac, Vučković i ministra Ćorića. Pozivam stoga građane da kazne takvu politiku na predstojećim lokalnim izborima”.


Komentari