MOST UPUTIO VLADI OZBILJNE KRITIKE Jedna je Vlada već zbog ovoga pala, mi upravo zbog ovoga nismo u Vladi

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Most nezavisnih lista upozorio je pred sisačkom rafinerijom na ponovnu prodaju nacionalnih interesa, o kojoj svi glavni akteri šute, a život u ovom kraju sve je teži, zbog godina lažnih obećanja.

„Vlada je pristala na mađarske ucjene. Mi o tome nećemo šutjeti, kao što šute i župan Žinić i ministar Marić i gradonačelnik Velike Gorice, kao što šute svi zastupnici HDZ-a izabrani u ovoj jedinici. Od Badnjaka 2016. i pompozne premijerove konferencije za medije, ništa se ne događa po pitanju otkupa INA-e, sva su obećanja pogazili.“ – izjavio je saborski zastupnik Nikola Grmoja.

Saborski zastupnik Miro Bulj istaknuo je kako su sisačka rafinerija, odnosno INA, od nacionalnog interesa.

„Jedna je Vlada već zbog ovoga pala, zbog INA-e mi nismo u Vladi, minimalno je da vrati mandat narodu, jer kome oni sada služe? Radnicima ili stranim interesima? Orban brani svoje interese, a naše je počeo uništavati SDP na čelu s Linićem, a HDZ sada dokrajčio.“ – izjavio je saborski zastupnik Miro Bulj.

Kao što je Most i ranije naglašavao, rafinerije INA-e imaju kapacitet znatno veći od potreba domaćeg tržišta i moraju se više okrenuti izvoznim tržištima, što MOL zatvaranjem RN Sisak želi spriječiti i  preusmjeriti sirovu naftu u svoje rafinerije, a potom zatvoriti i Riječku rafineriju nafte. Politika nečinjenja nas čini sve ovisnijima, što je slučaj i s drugim ključnim reformama, jer se Vlada bavi političkim trgovinama i vlastitim interesima umjesto razvojem države.

„Ova županija doživjela je tešku devastaciju u ratu, a od industrijskog središta koje smo bili nekad, sada smo svedeni na to da nam samo lažu. Kakav je to plan tvrtke koji ne uključuje nova radna mjesta? Sve što čujemo su laži – od INA-e do nastavka autoceste. Dajemo punu potporu Predragu Sekuliću, jer je jedan od ljudi koji se nisu dali potkupiti, a svi drugi su nas izdali.“ – izjavio je županijski vijećnik i koordinator Mosta Milan Brigljević.


Komentari