MODULARNA ZGRADA UMJESTO ŠATORA: ‘Zarazna’ kreće u izgradnju smještaja za covid bolesnike, ali i one s majmunskim boginjama

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu kreće u izgradnju modularne zgrade koja će zamijeniti sadašnje šatore za trijažu. Klinika će modularnom zgradom osigurati dodatni smještaj pacijenata te bi se u nju premjestio privremeni šatorsko-kontejnerski sklop trijažnog prostora s dnevnom bolnicom i opservacijama, rekao je na sjednici Vlade ministar Vili Beroš.

Vlada je danas dala suglasnost da se projektna dokumentacija i montaža kontejnera financiraju iz državnog proračuna. Vlada je Ministarstvu zdravstva i Klinici za infektivne bolesti dala suglasnost za sklapanje ugovora o nabavi za izradu projektne dokumentacije te izvođenje pripremnih radova, dobave i montaže kontejnerskih modula u ukupnom iznosu od 33.919.528 kuna s PDV-om.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Smještaj za trijažu

Financijska sredstva za provedbu toga ugovora planirana su u državnom proračunu RH u 2023., na razdjelu Ministarstva zdravstva, rekao je Beroš.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Montaža kontejnerskih modula neophodno je potrebna u cilju efikasnog osiguranja funkcioniranja javne bolničke infrastrukture u aktualnim i budućim sličnim kriznim epidemiološkim i pandemijskim situacijama. Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“ modularnom zgradom osigurat će smještaj covid-19 bolesnika, kao i bolesnika eventualno zaraženih majmunskim boginjama te ostalim zaraznim bolestima.

Komentari