‘MLAKA VODA’ Tomašević završio sastanak s predstavnicima stranaka koje su ušle u Skupštinu, evo što su dogovorili

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Tomislav Tomašević, novi gradonačelnik Zagreba, sastao se u ponedjeljak s predstavnicima stranaka koje su ušle u Skupštinu Grada Zagreba.

Sastanak je bio uvertira za konstituirajuću sjednicu Skupštine na kojoj će se izabrati predsjednik Skupštine, formirati klubovi i sva skupštinska tijela.

Na današnjem radnom sastanku nije se govorilo o imenima, nisu se dijelili ni skupštinski odbori, no morali su se oformiti Mandatno povjerenstvo te Odbor za izbor i imenovanja da bi se mogli mogli potvrditi mandati zastupnika i konstituirati Skupština.

Konstituirajuća sjednica Skupština trebala bi se održati 17. lipnja.

“Održan je radni sastanak povodom konstituirajuće sjednice Skupštine koja će vjerojatno biti 17. lipnja. Na sjednici se planira osim izbora predsjednika, izabrati i potpredsjednika, bit će dva iz reda pozicije, dva iz opozicije. Vrlo vjerojatno ćemo izabrati i članove skupštinskih odbora. To je sve što smo zaključili”, rekao je nakon sjednice predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman, prenosi N1.

SDP-ov Ivan Račan kratko je medijima poručio da će svi biti obaviješteni kada krenu pregovori SDP-a i Možemo!

Zlatko Hasanbegović (Domovinski pokret) rekao je da je ovo bio tehnički dogovor i da je jasno tko je u Skupštini većina, a tko manjina.

Podsjećamo,Tomašević je ranije u ponedjeljak izjavio da se sada najviše moraju baviti lošom financijskom situacijom u Gradu, ali je izrazio optimizam da će to stabilizirati u najkraćem mogućem roku dodavši da će novca za isplatu plaća zaposlenicima biti.

“Ono što je pokazalo da se najviše sad moramo baviti financijskom situacijom, najveći dio energije ide na to”, rekao je Tomašević novinarima na pitanje što je novog donio vikend tijekom kojeg je proučavao 2 tisuće stranica financijskog izvještaja Grada Zagreba koji je u petak dobio prilikom primopredaje izvršne vlasti.


Komentari