Miroslav Škoro ‘opleo’ po Tomaševiću i Možemo!: ‘Neka sami kažu koliko su dobili od Bandića, inače ću ja objaviti dokumente’

Foto: Domovinski pokret

Do drugog kruga lokalnih izbora dijeli nas tek nekoliko dana, a bitka se itekako zahuktala. Tako ni u subotu kandidati za gradonačelnika metropole ne miruju, a javnosti se obratio Miroslav Škoro.

Istaknuo je da će nastaviti s razotkivanjem onoga što platforma Možemo! i Tomašević jesu. Tvrdi i kako ima puno lažnog predstavljanja te kako se njima nije želio baviti u drugom krugu.

Izbore je nazvao referendumom na kojem građani biraju “jednoumlje” ljevice ili “kohabitaciju” osobe iz sfere poduzetništva. Pozvao je dio članova platforme Možemo! da do ponedjeljka sami kažu koliko su novaca dobili od Milana Bandića i Grada Zagreba. Tvrdi da je platforma političku karijeru izgradila na “našem novcu”.

“To je Cosa nostra aktivističkog profesionalnog društva koja se ispreplela na svim razinama. Uprihodili su preko 80 milijuna kuna iz različitih osnova. Bože moj, dobili su, ali kako su ih potrošlili? Neka kažu to”, rekao je Škoro i dodao da je 40 posto potrošeno na putne troškove.


“Ja sam isto aktivist. Svatko je aktivist, što to znači – pa biti aktivan”

“Ja sam isto aktivist. Svatko je aktivist, što to znači – pa biti aktivan”, rekao je i dodao kako je svoju plaću dao pedijatriji u Osijeku, donirao je i crkvi, a kaže da je i obitelj njegova pomogla dvojici glazbenika. “Biti aktivist je jedna priča, a biti profesionalni aktivist je drugo”, ističe Škoro i još jednom poziva Možemo! da objavi na što je potrošen novac, u suprotnom će, kaže, on objaviti dokumente.

“Zeleno lijevo je meni uvijek bilo sumnjivo”, rekao je Škoro i prepustio riječ Slavenu Dobroviću, koji je govorio o odlagalištu otpada. “To je naš novac, mi odlučujemo kako ćemo ga trošiti”, rekao je i dodao kako smo već mogli imati pola infrastukture za otpad u Gradu Zagrebu.

“Projektanti su odabrani i žive u zlatnim jaslama. Sve skupa mimo kontra interesa građana”, rekao je Dobrović i dodao da je to primjer kako se vodi posao u Gradu Zagrebu.

Istaknuo je i da su polazišne točke njega i Možemo! dijametralno suprotne te da on dolazi iz poduzetništva i uplaćuje u proračun, a Možemo! dobiva novac koji troši na plaće. “Smatram da je nužno osvijestiti ljude”, rekao je Škoro i dodao kako ljudi od 30 godina ne kuže politički sustav. “Sad i u drugom krugu ima ideologije. Da nema ideologije imali bi jednostranački sustav”, smatra Škoro.

Komentari