MIRKA JOZIĆ SRETNA: ‘Nama je bitno da je Tomašević pao sa 48 posto’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević sigurno ulazi u drugi krug s Tomislavom Tomaševićem i očekujemo da će pobijediti, izjavila je u nedjelju, nakon prvih neslužbenih rezultata izbora, članica stranke Mirka Jozić.

No, stanje se ubrzo promijenilo, pa je Pavičić Vukičević pala na treće mjesto. Prema najnovijim rezultatima DIP-a Tomislav Tomašević vodi sa 44.01%, a nakon njega pojavio se Miroslav Škoro sa 12,23%. Jelena Pavičić Vukičević pala je na 12,09%.

Filipović je na četvrtom mjestu sa 9,91% podrške, a za vratom mu puše Joško Klisović sa 7,80% glasova.

“Kao što sam i pretpostavila, da će kako vrijeme bude prolazilo naš postotak rasti, mislim da je Jelena Pavičić Vukičević sigurno u drugom krugu”, izjavila je Jozić koja je i kandidatkinja na listi za zagrebačku Gradsku skupštinu.

Jozić očekuje pobjedu Pavičić Vukičević u drugom krugu, jer bi trebala dobiti glasove birača Miroslava Škore, Davora Filipovića i svih drugih protukandidata.

“Očekujemo podršku Davora Filipovića i Miroslava Škore i svih drugih protukandidata, tako da će biti jako tijesno u drugom krugu i očekujemo pobjedu. Mislim da smo je zaslužili sa svim onim što smo do sada radili”, poručila je Jozić.

Na pitanje misli li da im je uspjeh kandidata HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića naštetio jer je on na trećem mjestu, a radi se o istom biračkom tijelu, Jozić odgovara kako im nije naštetio jer smatra da su u drugom krugu to njihovi glasovi.

“Nama je bitno da je Tomašević pao sa 48 posto, kako su pokazivale izlazne ankete, na 40 posto, a mi smo skočili na 16 posto sa 11 posto. Kao što bismo mi podržali Filipovića ili Škoru, tako isto očekujemo da će i oni podržati nas”, rekla je Jozić.

Dolazak Jelene Pavičić Vukičević u izborni stožer, u šator na parkiralištu kod sjedišta stranke BM 365 u Praškoj ulici 5, očekuje se oko 22 sata.


Komentari