MIRKA JOZIĆ NE PRIZNAJE PROBLEME: ‘Stanje u gradskom proračunu nije lošije od drugih gradova u Hrvatskoj i ostalih u Europi’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nakon što je Tomislav Tomašević jutros komentirao probleme s gradskim financijama, javila se i pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Mirka Jozić, koja stanje uspoređuje s ostalim gradovima u Europi.

“Stanje u gradskom proračunu nije lošije od drugih gradova u Hrvatskoj i ostalih gradova u Europi ili u državnom proračunu. Imamo problem s financijama i s time se treba nositi”, objašnjava Jozić ističući da problem nije nerješiv.

“Bavim se financijama, znam što bih i kako napravila, ali s obzirom da ekipa preuzima vlast, oni će imati svoje modele. To je ogroman mehanizam”, kaže Jozić. Kako prenosi N1, komentirala je i moguće povećanje naknada komunalnih usluga te navodi da je to cijeli niz mjera.

“Jedno može biti povećanje cijena ili rezanje plaća, ali ne mora nužno. Neka kombinacija toga će biti”, vjeruje Jozić. Podsjećamo da je prošloga tjedna rekla za Jutarnji da će novoizabranom gradonačelniku Zagreba, ponuditi svoju ostavku, a to je komentirala i danas.


“Želim profesionalno prenijeti sve poslove i aktualne ugovore, imamo potpisane ugovore iz EU fondova. Želim otići čista obraza i da sam mirna. Idem svojim putem, nemam namjeru ostajati na funkcijama. Zrela sam za druge aktivnosti i radujem se tome”, zaključuje Jozić.

Komentari