Ministar Kujundžić stopirao smjenu HDZ-ovke koja je fizički napala kolegicu u Vinogradskoj

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, HDZ-ova Dijana Zadravec danas je trebala biti razriješena s te funkcije jer je fizički napala zaposlenicu bolnice Miju Primorac, međutim to je osobno stopirao ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je Upravnom vijeću bolnice poslao zahtjev za odgodom sjednice na kojoj je trebala biti razriješena.

Index je u posjedu dopisa koji je Kujundžić poslao Upravnom vijeću bolnice i ravnatelju bolnice. Odgodu je zatražio jer su neki članovi Upravnog vijeća na godišnjem te kako bi se Dijani Zadravec omogućilo davanje očitovanja o razlozima za razrješenje.

“Sukladno zaprimljenim informacijama, za danas 7. siječnja 2020. godine zakazana je sjednica Upravnog vijeća kojoj je na dnevnom redu bolnice razrješenje zamjenice ravnatelja KBC Sestre milosrdnice. S obzirom na činjenicu da navedenoj sjednici nisu u mogućnosti prisustvovati svi članovi Upravnog vijeća te kako bi se omogućilo zamjenici ravnatelja davanje očitovanja o razlozima za razrješenje, molimo da se, u cilju osiguranja zakonitog postupanja, održavanje sjednice Upravnog vijeća odgodi do stjecanja uvjeta za njezino održavanje uz nazočnost svih članova Upravnog vijeća kao i davanje mogućnosti za očitovanje zamjenici ravnatelja o razlozima za razrješenje”, stoji u dopisu.

Na zahtjev ministra je sjednica odgođena. Prof. Orešković je predsjednik Upravnog vijeća bolnice i on jedini saziva sjednice, tako da ne znam kad će se ista održati. Upravno vijeće imenuje vlada”, potvrdio je za Index ravnatelj KBC Sestre milosrdnice dr. Zovak, te dr. Slavko Orešković, predsjednik Upravnog vijeća.

Podsjetimo, sredinom prosinca došlo je do fizičkog obračuna između Dijane Zadravec i Mije Primorac, voditeljice Odjela nabave medicinskih proizvoda. Izvori iz Vinogradske bolnice ispričali su da je Dijana Zadravec napala Miju Primorac jer je poništila natječaj za edukaciju oko kupnje novog magneta Tesla 3 za radiologiju.


Komentari