MILIJUNSKI STANOVI, VINOGRADI, ZBIRKE UMJETNINA…! Evo što sve posjeduju Tomašević, Benčić, Dolenec i drugi članovi Možemo!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Imovinska karticA saborske zastupnice platforme Možemo! Urše Raukar, izazvala je veliku pozornost javnosti. Nije tajna da Raukar potječe iz imućne obitelji, a imovinu je stekla nasljedstvom i denacionalizacijom. Od zbirke umjetnina, poslovnih prostora, kuća, vinograda i stanova, spisak je poprilično dugačak. Ipak, treba spomenuti da je njezin pradjed Ivan Kukuljević Sakcinski što je pogodovalo nasljedstvu zastupnice Možemo!.

Kolege iz platforme se ne mogu “pohvaliti” tolikim bogatstvom, ali ne stoje loše. Rada Borić, iz Nove ljevice ima ušteđevinu od vrtoglavih 156 tisuća eura i 11 tisuća američkih dolara. Posjeduje i dionice Hrvatskog telekoma, kao i stan od 58 kvadrata.

Danijela Dolenec i njezin suprug, mogu se pohvaliti s čak tri stana. Prije nego što je postala zamjenica gradonačelnika, radila je kao izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti. Najveći stan ima 82 kvadrata i vrijedi više od milijun i 250 tisuća kuna, a stekli su ga kombinacijom nasljedstva i kredita. Isto je i sa stanom od 39 kvadrata, a nekretninu od 67 kvadrata, Dolenec je stekla darovnim ugovorom, piše 24sata.

Sandra Benčić i njezin suprug, posjeduju stan u Trnju od 38,70 kvadrata u vrijednosti od 830 tisuća kuna. Stan je kupljen kreditom, a imaju i Pegeut 207. Prije nego što je postala saborska zastupnica, Benčić je radila kao savjetnica za fondove EU-a.

Stan indentične veličine posjeduje i Vili Matula, ali on ga je nasljedio. Njegova supruga ima kuću u Moravicama koju je kupila na kredit. Također je vlasnica stana od 68 kvadrata i suvlasnica još jedne nekretnine u vrijednosti od 480 tisuća kuna koju je stekla darovnim ugovorom. Matula je suvlasnik dvije oranica, vinograda, a vozi Mitsubishi vrijedan 160.000 kuna.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević posjeduje auto Volvo u vrijednosti od 90 tisuća kuna i stan od 39 kvadrata koji je koštao oko 600 tisuća kuna.


Komentari